Medya
18 Mayıs 2010 13:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

BELEDİYE BAŞKANLARININ FACEBOOK ALBÜMÜ! MİLLİYET YAZARI HANGİ GAZETE EKİNİ ELEŞTİRDİ?

Milliyet yazarı Mehveş Evin, hangi gazetenin İstanbul ekine "Belediye başkanlarının facebook albümü" gibi dedi?

Milliyet Gazetesi Cadde eki yazarı Mehveş Evin, Star gazetesinin İstanbul ekini masaya yatırdı ve çok ciddi eleştiriler yaptı. Evin, Star'ın ekinde, AK Parti'li belediye başkanlarının fotoğraflı propagandasının yapıldığını iddia etti.
İşte Evin'in "Şehir eki mi belediye yayını mı?" başlıklı o yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Star gazetesi artık İstanbul eki çıkarıyor. Keşke tebrikle başlayabilseydim. Fakat belediye başkanlarının facebook albümü mantalitesiyle hazırlanan sayfaları görünce vazgeçtim. Bir başkanın yedi fotoğrafını kullanmakla olmaz bu iş!


(...) Star İstanbul, Beyoğlu Belediyesi'ne ayırdıkları sayfalarda iyice coşmuştu. Saydım, Başkan Ahmet Misbah Demircan'ın tam yedi fotoğrafını kullanmışlar. Yetmemiş, Galata manzarasının üzerine Demircan'ın dekupesi kondurulmuş. Nasıl bir gecekondu gazetecilik anlayışıysa?

İtirazım Demircan'a değil, o sayfayı hazırlayan arkadaşlara! Ahmet Misbah Demircan'ın faaliyetleriyle ilgili ben de CADDE'de yazdım, bunun için binlerce fotoğrafını çektik. Başkan'ın ne kadar fotojenik, hiperaktif bir insan olduğunu da gayet iyi biliyorum. Ama bu, CADDE sayfalarını Belediye Başkanı'nın Facebook sayfasına çevirmemizi gerektirmiyor."