Gündem
04 Kas 2010 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

BBC HANGİ HABERİ İÇİN KİMDEN ÖZÜR DİLEYECEK?

İngilizler'in dünyaca ünlü haber kanalı BBC, yaptığı bir haber için hangi hayır kurumundan özür dileyecek?

Etiyopya'daki açlıkla mücadele için topladığı paraların silah alımında kullanıldığını öne süren BBC, bu nedenle kurumdan özür dileyecek.

Etiyopya'daki açlıkla mücadele için Band Aid adındaki hayır kurumu tarafından toplanan paraların silah alımında kullanıldığını öne süren BBC, bu nedenle kurumdan özür dileme kararı aldı.

Geldof, BBC'nin iddiaları destekleyecek kanıtları olmadığını söylemişti

Sanatçı Bob Geldof'un kurucuları arasında bulunduğu Band Aid, Etiyopya'ya yardım için milyonlarca sterlin toplamıştı.

Programda, konu çok hassas olduğu için mülakat vermeyi reddettiği söylenen Bob Geldof'tan da özür dilendi.

Mart ayında BBC Dünya Servisi'nde yayınlanan Assignment adlı haber programında 1980'lerde toplanan bağışların Etiyopya'daki isyancıların eline geçtiği yolundaki iddialar incelenmişti.

Programda paranın isyancılara aktarıldığı yolunda bir ifade yer almadı, ancak BBC programın böyle bir izlenime yol açmış olabileceğini ve bu programı kaynak olarak kullanan diğer BBC haberlerinde paranın isyancılara verildiğinin söylendiğini kabul etti.

BBC'nin bu iddiayı destekleyen kanıtlara sahip olmadığını söyleyen Bob Geldof'un son derece öfkelendiği bildiriliyor. Band Aid hayır kurumu da şikayette bulundu.

Başlangıçta haberi savunan BBC ise, Şikayet Dairesi'nin yaptığı soruşturma ardından hem Band Aid'den, hem de Bob Geldof'dan özür dileme kararı aldı.

Geldof'un özürü memnuniyetle karşıladığı bildiriliyor.

BBC haberde daha açık bir ifade kullanılmış olması gerektiğini kabul ediyor, ancak programda yapılan gazeteciliği savunarak, Band Aid'inki olmasa da toplanan bazı bağışların silahlı isyancıların eline geçtiği yolunda kanıtlar bulunduğunu bildiriyor.