Medya
11 Mayıs 2010 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:17

BAYKAL'A BU KOMPLOYU KİM KURDU? AHMET ALTAN NEREYİ ADRES GÖSTERDİ?

Deniz Baykal'ın istifasına neden olan "seks" iddiaları için Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'dan çarpıcı yorumlar geldi.

İşte enteresan iddialar;

"Doğrusu çok alçakça vurdular Baykal'ı.
(...) Baykal'ın hedefi olduğu "komplo", politikanın rezilleşmeye başladığını gösteriyor, bu seviyesizliğe de öncelikle politikacıların karşı çıkması gerekir.
Kendi meslekleri kirleniyor çünkü.

CHP YANDAŞI MEDYA VURDU

Baykal, istifasını açıklarken "hükümetin bu komployu bildiğini ve onayladığını" söyledi. Hükümet bu komplodan haberdar mıydı, bilmiyorum.
Ama Baykal'ı istifaya zorlayan "hükümet" ya da "hükümeti destekleyen" medya olmadı.
Baykal'ı istifaya "kendi yandaşları" zorladı.
Eğer, o rezil kasetin yayınlandığı günün ertesinde "CHP yandaşı" gazeteler öylesine saldırgan ve insafsız bir yayın politikası izlemeseydi belki de Baykal istifa etmek zorunda kalmazdı.

DURUMDA BİR TUHAFLIK VAR

"Ergenekon'un avukatı" olduğunu söyleyen ve gerçekten de "avukatı" gibi davranan bir politikacıya, "Ergenekon'u sahiplenmeye çalışan" medya böyle hücum ediyorsa, durumda bir tuhaflık var demektir.
Benim görebildiğim kadarıyla, Baykal, AKP'nin önünü kesemediği, anayasa değişimlerini engelleyemediği için parti başkanlığından uzaklaştırılmasına yol açan bir komplonun kurbanı oldu.
"CHP'nin Baykalsız daha etkili olacağını" düşünen birileri Baykal'ı devirdi.

ÜLKENİN GİZLİ İKTİDARININ KOMPLOSU(...)

Baykal'ı "istifa ettiren" güç, aynı partiyi değişik bir liderle halka yutturmayı düşünüyorsa Baykal'ı boşuna feda etti demektir.
Bence, "ülkenin gizli iktidarı" çıkmaza girdi, kıvranıyor, kıvranırken de her şeyi deniyor kurtulabilmek için, hatta Baykal gibi en sağlam adamını bile harcayabiliyor.
Baykallı da Baykalsız da "gizli iktidar" varlığını sürdüremez.
"Eski devlet" çatırdıyor.
Baykal, bu çatırtının kurbanı.
Öyle gözüküyor ki "eski devlet", batarken "kayığı" kurtarmak için eline geçen her şeyi fırlatıp atacak, daha epeyce kurban verecek.