Medya
12 Nis 2011 07:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

BAŞBAKAN YİĞİT BULUT'U NEDEN ADAY GÖSTERMEDİ? ORAY EĞİN'DEN AKP LİSTESİNE DAİR KİŞİSEL NOTLAR!

Akşam yazarı Oray Eğin, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'un AK Parti milletvekili adayı gösterilmemesinin sebebini yazdı.

AKP listesine dair kişisel notlar

Bazı isimler Başbakan Erdoğan’ın zekasını küçümsüyor olmalı herhalde. İbrahim Tatlıses ve Yiğit Bulut’un milletvekili yapılacağı haberlerinin günlerdir çıkması bundan olmalı.
Oysa Başbakan Erdoğan başına bela alır mı?
İbrahim Tatlıses gibi kirli geçmişi kulaklarından fışkıran bir adamı Meclis’e taşıyıp ona dokunulmazlık kazandırmanın yükünü sırtlar mı hiç?

Ya da bugün kendisine yalakalık yapan bir adamın, geçmişte başkalarına yalakalık yaptığını hatırlamaz mı? Bu gibilerin yarın öbür gün kendisini de satacağını görmez mi?

Eğer bu tartışmalı isimleri milletvekili yapsaydı hiç kimseye açıklayamazdı, sürekli hesap vermek zorunda kalırdı.
Böylesi bir hataya düşmediği için kendi adıma çok memnun oldum. Keşke ’Torino’lu Şaban’ı aday gösterirken bir kez daha düşünseydi. Aynı durum ikinci sınıf gazeteciler için de geçerli: Sırf körü körüne biat’ın karşılığı bu koltuk olmamalıydı.

***
Başbakan Erdoğan’ın bizzat seçtiği milletvekili listelerinde fena halde kurumsallaşmaya yenik düştüğü de gözden kaçmasın.
AKP, yenilikçi, devrimci, isyancı bir partiydi. Milli Görüş’ten bu yüzden ayrılmıştı. Dinozorlardan, köşelere yerleşenlerden, yıllardır bir yeri işgal edenlerden bıkarak kurmuşlardı bu partiyi.
Şimdi Erdoğan kendi yerleşik putlarına yenik düşmüş... Listelerde yeteri kadar değişiklik yapmamış, insanları kolay feda edememiş, kıyamamış belli ki. Ne kıymetliymiş meğerse bu bakanlar!
Yıllarca iktidarda kalan Erdoğan’ın kolay değişiklik yapabilme manevrasını epey kaybettiği göze çarpıyor.

***
Meclis’te okuryazarlık çıtasını yükseltecek iki önemli isim dikkat çekiyor AKP’nin aday listesinde. Biri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, biri Başbakan’ın eski danışmanı Nabi Avcı.
Davutoğlu, bugüne kadar Meclis dışından bakanlık yapıyordu. Milleti temsil etmeye en çok yakışacak isimlerden biri. Gerçek bir entelektüel.
Dersini aldığımdan beri görüşmüyorum ama üniversiteden hocam Nabi Avcı da Türkiye’deki en önemli iletişim uzmanlarındandır.
Bu iki isim hiçbir şey yapmasa bile Meclis’e düzey katar. Çok sevindim.

***
Selma Aliye Kavaf’a güle güle: Yüz binlerce ’hasta’nın ahı tuttu. Artık evinde oturur ve rahat rahat ’Kurtlar Vadisi’ izler. Kendisiyle elbet bir gün bir yerde karşılaşacağız.

***
Ne isli viskiymiş, ne yemekmiş... ’Takır takır matematik kafası’ diye övülen Nursuna Memecan Yeni Hayat Apartmanı’nda verdiği davetin karşılığını aldı. O matematik kafası bir tek kendi yerini garantileme hesabına yaradı demek ki... Milletvekili olduğu süre boyunca hiçbir varlık göstermeyen, bu yemek dışında hiçbir vesileyle adını duymadığımız Memecan yine milletvekili olacak. Vatana millete hayırlı olsun.

Oray Eğin / www.aksam.com.tr