Medya
24 Nis 2010 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN EDEBİYATÇILAR İLE YAPTIĞI TOPLANTININ KONUŞMASINI KİM YAZDI?

BaşbakanTayyip Erdoğan'ın edebiyatçılara yaptığı konuşmanın metnini kim hazırlamış olabilir? İşte yanıtı.

Edebi konuşmayı kim yazmış olabilir

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın edebiyatçılara yaptığı konuşmanın metnini kim hazırlamış olabilir?
Birkaç gündür bunu düşünüyorum.
Olası aday ya da adaylarımın, Ece Ayhan’ın “Biz tüzüklerle çarpışarak büyüdük kardeşim” dizesinin mana ve ehemmiyetini kavramış olması gerekiyor.
Bunu göz önünde bulundurduğumda üç adayım var:
*  NABİ AVCI: “Enformatik Cehalet” kitabının yazarı Nabi Avcı, edebiyata gayet yatkın bir isimdir. Edip Cansever’i pek sever. Ece Ayhan’ın Türk şiirindeki yeri ve önemi konusunda konferans verebilir. Konuşma metnindeki alıntılar ve vurgular, Nabi Avcı’nın metnin oluşumunda ihmal edilemez payı olduğunu gösteriyor.
*  ÖMER ÇELİK: Edebiyattan çok siyaset kuramlarına yatkın bir isimdir Ömer Çelik... Ama edebiyatı da bilir... Sadece bir kesimin şairlerine de odaklanmamıştır... Ankara sokaklarında “Velhasıl onlar vurdu biz büyüdük kardeşim...” diye dolaştığına bahse girerim. Baştan sona yazmasa bile mutlaka katkıda bulunmuştur.
*  MUSTAFA ŞAHİN: Tamam, isim yapmadı... Tamam, ön plana çıkmadı... Ama kalemi kuvvetli, birikimi fazla bir arkadaşımızdır Mustafa Şahin... Başbakan’ın konuşma metinlerini hazırlıyordu. Ancak yaptığı bir vahim hata nedeniyle görevi bırakmıştı... Eğer yeniden eski görevine döndüyse, konuşma metninde en büyük pay onundur diye düşünüyorum.

Ahmet Hakan/Hürriyet