Medya
13 Tem 2022 10:10 Son Güncelleme: 13 Tem 2022 10:21

Barış Yarkadaş’tan FOX TV’ye yapılan İmamoğlu eleştirilerine tepki

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sel yaşandığı sırada Fethiye’de tatilde olmasını eleştiren FOX TV’ye gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Fox Tv'nin Ana Haber Sunucusu Burak Birsen, "Şu an tatil yapıyorsunuz, keyfiniz yerinde. Ama inanın İstanbullular keyifli bir bayram geçirmiyor" diyerek İmamoğlu'nu eleştirmişti.

FOX TV'ye gelen eleştirileri haksız bulan Yarkadaş bugünkü yazısında, “Biz AKP’nin medyaya bakışı ve anlayışından kurtulmaya çalışırken, aynı anlayışın bu kez farklı iktidar odaklarında yeşermeye başladığını görüyoruz. Doğrusu bu durum beni bir gazeteci olarak ürkütüyor” dedi.

“FOX TV operasyon çekiyor” diyenlerin “AKP’nin ağır baskısı altında yayın yapan ve her daim RTÜK’ün radarında olan kanala çok büyük bir haksızlık” yaptığını söyleyen Yarkadaş, yazısında, “Bağımsız tarafsız gazetecilerin, ‘majestelerinin gazetecileri’ gibi davranmasını da beklemeyin. İmamoğlu’nun yağmur ve sel varken tatile gitmesi siyasi bir skandaldır! FOX ne yapsaydı; bu haberi ‘’gizlese’’ ve izleyicisini hiçbir şey yokmuş ve hayat normal akıyormuş gibi ‘kandırsa’ mıydı? Bunu yapmak izleyiciye karşı haksızlık olmaz mıydı? İmamoğlu’nun yanlışını eleştirmek yerine, FOX TV’nin yaptığı haberin arkasında ‘bit yeniği’ arayanlar bu soruya ellerini vicdanlarına koyarak cevap versinler” görüşlerini aktardı.