Medya
28 Mayıs 2012 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:42

BARANSU'DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK SORU; ''BU ÇOCUK KİMDEN?''

"Erdoğan sezaryene karşı ama bu acıyı sezaryenden başka dindirecek bir çözüm yolu da görünmüyor."

Bu çocuk kimden!

İktidar, iktidardaki AK Parti’nin ilk günden itibaren Uludere konusunda nasıl kıvranıp, acılar çektiğini görüyorsunuz. Acı o kadar şiddetli ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve parti yöneticilerinin yüzlerinde, sözlerinde, davranışlarında bunu görmek mümkün.

Erdoğan sezaryene karşı ama bu acıyı sezaryenden başka dindirecek bir çözüm yolu da görünmüyor. Uludere’nin arkasındaki gerçeği ortaya çıkarmamak için doğumu erteledikçe, öyle zannediyorum ki hem çocuğu hem de AK Parti’yi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız.

AK Parti, Uludere konusunda hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren bu durumu kabullenmemek için elinden geleni yaptı. “Çocuk benden değil, başkasından” demeye başladı.

Çocuğun gerçek babasının MİT olduğunu yazmamın ardından da Erdoğan önce kameralar karşısına geçip “böcek, cambaz” yakıştırmalarıyla, ardından da grup toplantısında şahsımı ve şahsım üzerinden bu haberlerin arkasında olduğunu düşündüğü “Cemaat”i hedef alıp, “terbiye yöntemiyle” ortadaki “gerçek” durumu kapatacağını düşündü.

Başbakan’ın yanıldığı bir durum vardı. Herkesi kendi partisi, medyası, grubu gibi düşünüyordu. Medyada partisinin sözcülüğünü yapan, emir ve korkuyla yazı yazan (yazamayan), sayıları da bir hayli fazla olan bu “Ak silahşorlara” beni benzetmek yanılgısına düşmüştü. Ne ben onlar gibi bir yerlere aittim, ne de emir alarak yazı yazacak bir karaktere sahiptim.

Uludere aslında toplu bir tecavüzün eseriydi. Ortada bir tecavüz vardı ve bu tecavüz sonucu rahme düşen çocuğa kimse sahip çıkmıyordu.

Olayın sorumlularından biri MİT’ti. Bunu yazmamın ardından vakit kaybetmeden kamuoyuna bir açıklama yapmışlar ve “spermlerin” kendilerine ait olmadığını açıklamışlardı. Bununla da yetinmeyip, çocuğun gerçek babasını ortaya çıkarmak için çaba gösteren şahsımın peşine “elemanlarını” takmışlardı. “Bildik” yöntemlerle beni susturmaya çalışıyorlardı.

Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Uludere katliamının yaşandığı günden itibaren bugüne kadar yaşanan tartışmalara, ortaya çıkan gerçeklere bakıldığında bu çocuğun babasının kim olduğu, toplu tecavüze yeltenenlerin kimler olduğu artık gün yüzüne çıkmış durumda. İstihbaratıyla, askeriyle, “Milli kaynak” diyerek de bu durumu kapatmanın imkânsızlığı ortada.

Uludere’de vur emri bir iki generalin işi olsaydı, emin olun AK Parti şu an o generalleri vermiş, kamuoyunu da susturmuştu. Kritik nokta “istihbaratın” kimden gittiğiydi ve ilk günden itibaren bu konu hep sumen altı edilmeye çalışıldı. Bu durumu üst perdeden yalanlamaya çalışan Başbakan, yanıldığını gördü. Ya da kamuoyunu yanılttığı bu süreçte ortaya çıkınca zor durumda kaldı. Bu kadar kıvranmanın, acı çekmenin nedeni, istihbaratın nereden gittiğini kendisinin de çok iyi bilmesi ve bunu kamuoyuna açıklayamaması.

Yukarıda dediğim gibi soruşturmayı uzatmak, “gizli” adlarla kapatmaya çalışmak, hem kendisine, hem partisine hem de Türkiye’ye zarar verecek. Doğumu ötelemenin, uzatmanın manası yok. Sezaryen en iyi çözüm. “Gizlilik” adı altında dosyalar kapatılmaya çalışılırsa, inanın bu çocuk eninde sonunda dünyaya gelecek. Doğumun ardından olay kapatılsa da bu kez de DNA testiyle bu çocuğun “babalarının” kimler olduğunu öğreneceğiz.

Mehmet BARANSU / TARAF


İSTANBUL’A 55 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GELİYOR

DÖNÜŞÜM’DE60 GÜN 5 AYA UZAYABİLİR

DÖNÜŞÜM DEBİNASI YIKILANA KREDİ DESTEĞİ

KENTSELDÖNÜŞÜM YASASI TAM METNİ

İSTANBUL’DA 700 BİN BİNADAN YAKLAŞIK 300 BİNİNİN RİSKLİ

TOKİ’NİN NİSAN ŞAMPİYONU NEXT LEVEL’DA 16.6 MİLYON TLCİRO!

İSTANBUL’A KENTLİLİK KATIYOR DUMANKAYA RİTİM’DE 169 BİNTL’YE!

ÇAMLICAMASALI KONAKLARI ŞEHRİN MERKEZİNDE

BURARESİDENCE’TA 79 BİN KAMPANYASI

EMLAK KONUT’TAN İKİPROJE İÇİNAVANTAJLI KAMPANYA

BOYDAK DİYARBAKIR’A FABRİKAKURUYOR

SABİHA GÖKÇEN’EULUSLARARASIÖDÜL GELDİ

İZMİTASMA KÖPRÜSÜ TESTİ GEÇTİYILDIRIM, ‘KOŞARAK GEÇECEĞİM’ DEDİ

FENERBAHÇE ŞÜKRÜSARACOĞLU STADIİÇİN MÜTHİŞ PROJE

DAP YAPI KONUTTA YENİDALGA HAREKETİ BAŞLATTI

METROPOLİSTANBUL KONUTLARINFİYATLARI 360 BİN

PROPA AURA RESİDENCE’TA SON10DAİRE

NEW ADA RESİDENCE’TA 36AY SIFIRFAİZ AVANTAJI

EVORA İSTANBUL ADALAR’DASATIŞLARBAŞLADI

KARPEDİEM ÇEKMEKÖY EVLERİHEMENTESLİM