Medya
20 Tem 2022 17:03 Son Güncelleme: 20 Tem 2022 17:13

Bakandan müjdeler icat etmesi istenmiş! “Kılıçdaroğlu’nun diline düşmeden hazırlayın”

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, edindiği bir kulis bilgisini paylaştı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, AKP döneminde bütün seçimlerin zamanından önce yapıldığını belirterek, "Büyük olasılıkla bu seçim de öyle olacak. Özellikle İstanbul seçimlerinin yenilenmesinden sonra iktidarın “kazanma garantili” bir ortam yakalayıp seçime gitme hevesi hep diri durdu. Ama ekonomi öyle durmadı!

Buna muhalefetin erken seçim söylemini yükseltmesi eklendi. Geldik bugüne... Artık seçim süreci başlamıştır. İktidarı isteyen bir hareketin geri sayım başlatması için uygun bir zamanlama. En azından her hafta başı 24 Haziran 2023’e ne kadar kaldığı vurgulanabilir." diye yazdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KYK kredi faizlerinin silinmesi önerisinin toplumda karşılık bulduğunu ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da kabul ettiğine işaret ederek, "Aldığımız bilgilere göre bu durum Saray katlarında sorun yaratmış. Bakandan bu tür toplumsal karşılığı olan, özellikle gençleri etkileyecek adımları “Kılıçdaroğlu’nun diline düşmeden” hazırlaması istenmiş. Hatta önümüzdeki günler için bu tür başka “müjdeler” icat etmesi istenmiş.

Kılıçdaroğlu’nun KYK faizini sildirmesi önceki benzer durumları da anımsattı. Emeklilere bayram ikramiyesi, asgari ücretin artırılması, 3600 ek gösterge, elektrik faturalarındaki TRT payı ilk akla gelenler." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...