Medya
02 Kas 2013 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

AYŞE BÖHÜRLER'DEN ŞAFAK PAVEY HAKKINDA ÇARPICI İDDİA!

CHP'li Şafak Pavey'le ilgili bilinmeyen gerçeği gazeteci Ayşe Böhürler gündeme getirdi.

Başörtülü vekillerin Meclis’e girmesini eleştiren konuşmasıyla gündeme gelen CHP’li Şafak Pavey’le ilgili bilinmeyen gerçeği gazeteci Ayşe Böhürler gündeme getirdi.

İŞTE BÖHÜRLER’İN YAZISINDAKİ O BÖLÜM:

Dünkü tarihi oturumda partilerini temsil eden tüm kadınlar başarılı bir şekilde kendi zeminlerinde siyasi mesajlarını verdiler, destek ve eleştirileriyle kadın dayanışmasını gösterdiler. Bir tek CHP milletvekili Şafak Pavey, ne demek istediği çok da belli olmayan konuşması ile beni şaşırttı.

Şafak Pavey ile geçirdiği kazanın akabinde annesi Ayşe Önal’ın uzun süre Kanal 7 ekranlarında yaptığı bir programın yapımcısı olarak tanışmıştım. Ayşe Önal başarılı bir gazeteciydi, Tansu Çiller mağduruydu, dönem medyasında yasaklıydı. İngiltere’ye gidene kadar Kanal 7’de program yaptı. Daha sonra da çoğunlukla muhafazakar medyada çalıştı. Bütün bu süreçlerde annesi kadar olmasa da Şafak ile yakın ilişkilerimiz oldu.

Ayşe Önal’la ile birlikte çalıştığımız dönemde yakın tanığı oldum, başta Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi olmak üzere muhafazakar çevre, destek olmak için elinden geleni yaptı. Yazdığı töre cinayetleri kitabının röportajları dahil, birçok konuda bugün iktidarda olan çok kişinin desteğini ve iyiliğini görmüştür. Şafak’ın BM’deki görevlendirmeleri esnasında dönemin Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’ın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çok desteği olduğunu yakından biliyorum. Bu nedenle de nefretinin kaynağını anlamak zor. Onu dinlerken ’Acaba bu konuşmayı BM’de yapabilir miydi? Yaş ortalamasının 50 olduğu vurgusunu yaşlı nüfusa sahip Avrupa’da yapabilir miydi? BM genel kurulunda acaba su içmek serbest miydi? Haklar kapsamında adeta Afganistan’mış vurgusu ile anlattığı kendi ülkesine hangi gözlükler ile bakıyordu?’ sorularını düşündüm. Kürt ve azınlık hakları söylemini duyarak büyümüş birisi olarak, demokratik hakların gelişmesinden zerre mutluluk duymamıştı.

Eski bir Kemalist gibi konuştu Şafak. Yolu açık olsun. İhtiyacı olduğunda yine buradayız. İnanıyoruz ki bu ülkede dostluk, iyilik ve barış kalıcı olacak. İnanç özgürlüğünün kimseyi kısıtlamadan, tanımlamadan, hor görmeden herkes için uygulanacağı bir Türkiye hayaliyle, her şeye rağmen, yol alacağız.

Ayşe BÖHÜRLER / YENİ ŞAFAK