Medya
20 Oca 2013 10:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

''AYŞE ARMAN METİN KAÇAN'IN ARDINDAN NELER HİSSEDİYORDUR ACABA?"

Bugün yazarı Rasih Yılmaz, intihar eden Metin Kaçan'ın ardından Ayşe Arman'ın itirafını köşesine taşıdı..

Ayşe Arman’ın Metin Kaçan İtirafı!

Tanıyamadın bunları Meto.
“Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır, tanı bunları, tanı da büyü... Tanıyamadın bunları Meto." demişti Hasan Kaçan…

Kardeşi Metin’in intiharı, kendisini çok yaralamıştı.

“Meto, bu engerekler seni 1995’te öldürdüler. Sadist çığlıklarla defalarca, bıçakladılar, şişlediler…" sözü ise bir medyatik infaza yıllar sonra yeniden harlanan bir isyan gibiydi.

Ağır Roman ile tanınmıştı Metin Kaçan.

Ama abisi Hasan’a göre ciddi bir suç işlemişti kardeşi…

"Sen de suçlusun Meto... Gariban bir berberin, tamirci kalfası, ortaokul mezunu oğluydun... Haddine miydi AĞIR ROMAN yazmak... Yedirirler mi?” diyecekti…

Hasan Kaçan’a göre 1995 yılında kardeşi Metin’e atılan iftira ile başlamıştı her şey.
Organize biçimde “Canavar Romancı” diye yürütülen medyatik infaz mahkemeyi etkilemiş ve Metin tecavüzcü suçlamasıyla hapis cezası almıştı.

Peki, gerçek Hasan Kaçan’ın dediği gibi miydi?

Tecavüz suçlaması ve medyatik infazın ardın 7 yıl geçmişti. Tarih 07 Nisan 2002’yi gösteriyordu… Ve ilginçtir Ayşe Arman Hürriyet’teki köşesinden sanki bir vicdan muhasebesi yapıp aradan kendini sıyırmak istercesine bir yazı kaleme almıştı.

Sıkı durun; Arman 1995’de, “tecavüz bulgusuna rastlanmamıştır” raporunu yazan doktorun görüşünü tam 7 yıl sonra okuruyla paylaşacaktı.

Tam 7 yıl sonra ve Metin Kaçan’ın cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından…

Arman’dan Okuyalım: “Güneş K.’yı olay gününden iki gün sonra muayene eden cerrahi uzmanı Dr. Hakkı Kösenin açıklaması; ‘Cerrahi uzman olarak o gün hastanede ben nöbetçiydim. Savcılıktan bir sevk yazısıyla geldi. Benden önce, kadın doğumda jinekolojik muayene olmuş. Orada tecavüzle ilgili bir bulguya rastlayamamışlar. Örnek alınmış ama sperm bulunamamış. Muayene ettim, ben de tecavüzle ilgili bir bulgu olmadığını söyledim. Hastayla da konuşuyorum bu arada, kendisi de tecavüz olmadığını teyit etti. Raporu verdim, hasta benim yanımdan ayrıldı. Olayı, iki üç gün sonra gazetelerde okudum. Yapılan her yayında üzerine basılarak tecavüzle ilgili şeyler söyleniyordu. Basından takip edebildiğim kadarıyla, akabinde Metin Kaçan tutuklandı.’…”

Bu muydu medyatik etik?

Canavar romancı diye mahkemeyi etkileyip ceza kesinleştikten yıllar sonra pardon demeye getirmek!

Arman, Metin Kaçan’ın cezasının ardından o kadar rahatsız olmuştu ki, tecavüze uğradığını iddia eden ve tam sayfa röportaj yaptığı Güneş K’ya bile çıkışmaktan kendini alamamıştı;  “Güneş K. anlatmış, ben yazmıştım, gerçi sonra itiraz etmişti yazdıklarıma, beğenmemişti. Onun istediği gibi değilmiş.”

Sıkı durun şiddetinin dozunu arttıran Arman Güneş K’nın avukatına da çıkışacaktı, “Av. Canan Arın’ın gösterdiği duyarlılığı çok iyi anlıyorum. Ama yedi yıl önce neredeydi? Bu haberler Güneş K. açısından verildiğinde neden bu haberler mahkemeyi etkiliyor diye itiraz etmedi...”

Ve Arman’ın yazısı şöyle bitiyordu: “Olayın her iki tarafının avukatı da basından şikayet ettiğine göre mahkemenin herhangi bir taraf lehine etkilenmesi söz konusu olmayacaktır. O yüzden içim rahat.”
Arman’ın içini rahatlamasının ardından 11 yıl geçmiş ve Metin Kaçan abisi Hasan Kaçan’a göre yaşadığı travmayı atlatamamış ve intihar etmişti!

Şimdi Ayşe Arman ne düşünüyordur açıkçası çok merak ediyorum.
İki haftaya yakın içinde sakladığı Metin’i Marmara geri verdi…

Bugün Metin, Fatih Cami’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek!
Metin’in deyimiyle güzelleşin şimdilik, her can gibi ölümünüze kadar hayattasınız… Adalet bir gün herkese lazım olacak diyesi geliyor insanın.

Rasih YILMAZ / BUGÜN