Gündem
22 Mar 2011 21:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

ATILIM VE AZADİYA WELAT ÇALIŞANLARINDAN ARINÇ'A TEPKİ!

Atılım ve Azadiya Welat için “Bu gazeteler sadece örgüt propagandası için çıkıyor” diyen Bülent Arınç, İstanbul'da protesto edildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Aydın'da yaptığı bir konuşmasında Atılım ve Azadiya Welat gazetelerine yönelik sözlerini, gazete çalışanları İstanbul'da protesto etti.

Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi önünde dün (21 Mart) bir araya gelen gazeteciler, "Özgür basın susturulamaz" pankartı taşıyarak, devlet bakanı da olan Arınç'ın "Azadiya Welat, Atılım, bunlar Aydın'da yok. Bu gazeteler sadece örgüt propagandası yapmak üzere çıkıyor ve belli yerlerde dağıtılıyor. Yani bundan sonra serbest mi olsun?" sözlerine tepki gösterdi.

Eylemde açıklama yapan Atılım gazetesi yazı işleri müdürü Şenol Sağaltıcı, Arınç'ın açıklamasını, "hükümetin basın üzerindeki baskısının yeni bir biçimi olarak" nitelendirdi.

Sağaltıcı açıklamasında şunlara değindi:

"Bir taraftan ileri demokrasi söylemi sürdürülürken, diğer taraftan gazeteciler tutuklanıyor; onlarca gazeteci, fikirleri nedeniyle hapishanede yatıyor. AKP Hükümeti ise, gazetecileri örgüt üyeliğiyle, terörizmle suçlamayı sürdürüyor.Tıpkı, kendilerinden önceki hükümetler gibi."

"Basına ve gazetecilere yönelik sürdürülen saldırganlık Terörle Mücadele Yasası'na dayandırılıyor"

"Atılım Gazetesi, Kuzey Kıbrıs'ta Afrika gazetesini kurşunlayan Oğuz Felek'le Arınç'ın kardeşi Ümit Doğay Arınç'ın ilişkisini haberleştirmiş, birlikte çekilmiş çok sayıda fotoğrafını yayınlamıştı. Arınç, Atılım'ı ve Azadiya Welat'ı hedef göstermek yerine, kardeşinin Kıbrıs'taki 'besleme' mafya ve çetelerle nasıl bir ilişkisi olduğunu açıklasın."

Azadiya Welat'tan Sezgin: Açıklamalar tanıdık
Azadiya Welat gazetesinden Salih Sezgin de bu açıklamalara yabancı olmadıklarını, emekten, işçilerden, Kürtlerden yana olan gazetecilerin her zaman hedef gösterildiğini belirtti.

Sezgin, eski Başbakan Tansu Çiller ve Süleyman Demirel'in de farklı zamanlarda benzer açıklamalarda bulunduklarını ve bu açıklamaların ardından Gündem Gazetesi'nin bombalandığını hatırlattı; "Gazeteciler böylesi açıklamaların ardından katledilmiştir. Herhangi bir yerde gazetelerin bombalanması, bir gazetecinin vurulması, Arınç'ın hedef göstermesi nedeni ile olacaktır" dedi.

Abay: Basından sorumlu Arınç'ın sicili kabarıyor
Eylemde Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) sözcüsü Necati Abay ise basından sorumlu başbakan yardımcısı Arınç'ın sözleriyle ilgili "Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, Arınç'ın basın özgürlüğü karşıtı, düşünce ve ifade özgürlüğü karşıtı sicili her geçen gün kabarıyor" dedi.

Abay ayrıca, Türkiye Gazeteciler Sendikası genel başkanı Ercan İpekçi'nin Anadolu Ajansı'ndaki grev nedeniyle katılamadığı için mesaj gönderdiğini; konuyla ilgili Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak Arınç'ın sözlerini kınayan bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Atılım gazetesinin genel yayın yönetmeni İbrahim Çiçek ve genel yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu ile Azadiya Welat gazetesi eski yazı işleri müdürü Vedat Kurşun ve gazete yetkilisi Ozan Kılınç halen tutuklu bulunuyorlar.

Bianet