Medya
14 Kas 2011 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

ASUMAN'DAN ACUN OLUR MU?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Fox'ta "Var mısın Yok musun" yarışmasını sunan Asuman Krause'yi bakın nasıl eleştirdi...

Ali Eyüboğlu Milliyet gazetesindeki köşesinde yeni sunucusuyla izleyici karşısına çıkan  ’Var Mısın Yok Musun’ programına ilginç bir eleştiri getirdi.

Eyüboğlu, Asuman’dan Acun olmaz! başlıklı yazısında Asuman Krause’yi bakın nasıl eleştirdi...

"Acun Ilıcalı sunduğunda günün en çok izlenen yapımı olan ’Var Mısın Yok Musun?’ bir haftadır yeniden ekranda. ’Var Mısın Yok Musun?’ eskiden Show TV’deydi, şimdi Fox’ta.

Yarışmayı Türkiye’nin gündemine oturtan sunucusu ve yapımcısı Acun Ilıcalı’ydı. Yeni sunucusuysa Asuman Krause. ’Var Mısın Yok Musun?’u Asuman Krause’nin sunacağı açıklandığında medya bunu nasıl lanse etti: "Dişi Acun."

’Var Mısın Yok Musun?’un ilk hafta reytingleri sadece Asuman Krause’yi mi kroşe etti? Hayır. Asuman Krause’den Acun Ilıcalı yaratacağını sananlara ve Krause için "Dişi Acun" diye başlık atanlara da seyirci müthiş bir ders verdi.

İşin en acısı da şu: ’Var Mısın Yok Musun?’un format sahiplerinin bile Acun Ilıcalı’daki sihri keşfedememesi. Biri ciddi, diğeri dalgacı! Acun Ilıcalı’nın farkı, doğallığı, samimiyeti.

Bir Acun Ilıcalı’nın ’Hamdi Bey’le konuşmasına bakın, bir de Asuman Krause’ninkine. Acun Ilıcalı, nefessiz dinliyordu ’Hamdi Bey’i, Asuman Krause’yse koltuğa uzanmış çekirdek çitletirken bir yandan da telefonla geyik yapar gibi.

’Hamdi Bey’le konuşurken Ilıcalı’nın yüzündeki ifade teklif edilen paranın miktarına göre renk değiştiriyordu, Krause işin dalgasında.

Krause’nin sunduğu yarışmalara bakın, aynı fotoğraf çıkacak karşınıza. Yarışmacıların zaaflarıyla dalga geçen, muzip ve de hınzır birini görürsünüz. Asuman sanki rol yapıyor ya da bana öyle geliyor. Acun rol yapsa bile bunu karşı tarafa hissettirmiyor.

Acun Ilıcalı’yı Acun Ilıcalı yapan şey, sunduğu programlarla ortak konuşma dili yaratmasıdır. Yarışma işin bahanesi Nasıl mı yapıyor bunu? Bir kere yarışmacıları, diziye oyuncu seçer gibi belirliyor. Daha elemeler yapılırken her yarışmacının öyküsünü, bunlardan hangilerinin izleyicilerin ilgisini çekeceğini ezberliyor. İhtiyaç duyduğu anda programa format atıyor ve o saatten sonra iş ’yarışma bahane, öykü şahane’ye dönüşüyor.

Ertesi gün de insanlar işyerlerinde, dost sohbetlerinde, sosyal medyada Acun’dan bahsediyor.

Acun Ilıcalı’nın programlarını, tren seyreder gibi seyrederseniz, Asuman Krause’den ’Dişi Acun’ yaratabileceğinizi sanırsanız, sonunda da boyunuzun ölçüsünü alırsınız. Asuman Krause’den ’Dişi Acun’ yaratmak yerine, yaptığı espriye kendi gülen değil de, izleyenin de güldüğü bir sunucu yaratmak daha doğru bir tercih olsa gerek. Çünkü öyle bir potansiyel var Asuman Krause’de...