Dünya
01 Nis 2021 12:38 Son Güncelleme: 01 Nis 2021 12:50

Aşıya rağmen 102 kişi koronavirüse yakalandı! Doktorlar onları inceliyor...

Koronavirüs aşısı yaptırmasına rağmen 102 kişi hastalığa yakalanmaktan kurtulamadı. Doktorlar vakaları inceleme altına aldı.

Dünyada süren kitlesel aşılama faaliyetlerinde o çok tartışılan gerçek ortaya çıkmaya başladı. İki doz aşısını yaptırmasına rağmen 102 kişinin koronavirüse yakalandığı tespit edildi. 

ABD'de Washington eyaletinde 102 kişinin çift doz aşıya rağmen koronavirüse yakalantıkları belirlendi. Vakalar doktorların incelemesi altına alındı. 

Her iki dozunu vurulduktan sonraki testlerde virüse yakalandıkları anlaşılan hastaların çoğu hastalığı ayakta geçirdiği belirtildi. Yetkililer aşıdan sonra hastalığa yakalanma vakalarının beklenen durumlar olduğunun altını çizdi.

Washington Eyaleti Sağlık Departmanı'ndan yapılan açıklamada aşıların ardından böylesi vakaların beklenmedik olmadığı vurgulandı. Söz konusu 102 hasta, eyalette aşının her iki dozunu da vurduranların yüzde 0.01'inden daha düşük bir kısmını oluşturuyor.

102 kişinin çoğunun hastalığı hafif geçirdiği belirtilirken en az 8'i hastaneye kaldırıldı, 2 tanesi de hayatını kaybetti. Ölen hastaların 80 yaşın üzerinde olduğu ve halihazırda başka sağlık sorunları bulunduğunun altı çizildi.

Bununla birlikte hastaların koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan yeni varyantlarıyla enfekte olup olmadığı da araştırılacak.

Eyalet Sağlık Sorumlusu Umair Shah, "Salgına karşı aşıların hepsini yaptırsanız bile kanıtlar Kovid-19'a karşı halen maske takmanızı, sosyal mesafe kurallarına uymanızı ve ellerinizi yıkamanız gerektiğini hatırlatıyor" uyarısı yaptı. Şu an piyasadaki her koronavirüs aşısının hastalığı ağır geçirilmesini ve ölümleri büyük ölçüde engellediğini hatırlatan Shah, herkese bir an önce aşı olma çağrısı yaptı.

Kovid-19 verilerinin derlendiği Johns Hopkins Üniversitesi kayıtlarına göre, ülkede virüs tespit edilenlerin sayısı 30 milyonu, hayatını kaybedenlerin sayısı da 551 bini aşmış bulunuyor.

Ülkedeki Kovid-19 aşılama istatistiklerini takip eden Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) göre, ülkede 96 milyondan fazla kişiye ilk doz, 53 milyonu aşan kişiye ise ikinci doz olmak üzere yaklaşık 150 milyon kişiye Kovid-19 aşısı yapıldı.