CNNTÜRK'te büyük vurgun! İşin içinde kimler var? 'Uyuyan güzel'i nasıl uyuttular?

Radar Operatörü, CNN Türk'te Programlar Servisi üzerinden üst düzey yöneticilerin kurduğu yolsuzluk sistemini belgeleriyle açıklıyor...

RADAR OPERATÖRÜ editor@medyaradar.com

CNNTÜRK koridorları Programlar Servisi üzerinden iki üst düzey yöneticinin içinde yer aldığı yolsuzluk iddialarıyla sarsıldı. Ama günün sonunda, şirket içinde paralel şirketler kuran yöneticilerin tabiriyle “uyuyan güzel” yani Meltem Demirören uyanmadığı için derin bir nefes aldılar. Çünkü “uyuyan güzel” iddiaların araştırılması için yetkiyi TV Başkanı Murat Yancı’ya verdi. Yancı’da gereğini yaptı ve yıllar içinde yalnızlaştırdığı “uyuyan güzel”e "İddialar gerçeği yansıtmıyor" diyerek uyutmaya devam etti.

Bugünkü yazımızda sizlere belgeleriyle vurgunun ikinci ayağından bahsedeceğiz. CNNTÜRK Programlar Servisi Müdürü Yasemin Tüzemen’in 2000 doğumlu yeğeni yani ablasının kızı Fikriye Eylül Korkmaz’ın 1 yıl önce kurduğu ERA Yapım Medya ve Prodüksiyon isimli şahıs şirketinin sadece CNNTÜRK’e çıkardığı belediye başkanları üzerinden 6 milyon liralık nasıl gelir elde ettiğini anlatacağız.

Ama önce gelin hep birlikte olayların başına iki üst düzey yöneticinin 'uyuyan güzel' Meltem Demirören’i nasıl uyuttuklarına bakalım…

Murat Yancı CNNTÜRK’ün Genel Müdürü olduktan sonra yaptığı ilk şey, patronu Meltem Demirören’in etrafındaki güçlü kişilerin listesini çıkardı. Sonra da o isimleri tek tek yok etmek ve medyadan anlamayan Meltem Demirören’in kendisine bağımlı olması için harekete geçti.
İlk iş olarak da İK Direktörü Elif Karacaoğlu ile iş birliğine girdi. Zaten onu yanına çekmesi çok kolay oldu. Bunun için Programlar Müdürü Yasemin Tüzemen’i kullandı. Elif Karacaoğlu’nun sosyetik dişçilerde dişlerini yaptırması ve dolgu ve botoks gibi güzellik işlemlerini CNNTÜRK ekranlarına paralı çıkan doktorlara yaptırması yetti. Elif Karacaoğlu artık Murat Yancı’nın sözünden çıkmayan ve Meltem Demirören’e sürekli Murat Yancı’yı öven biri haline geldi.
Karacabey’in Yancı’yı patrona övmesi çok önemliydi. Çünkü Meltem Demirören ile Elif Karacaoğlu zaman zaman birlikte alışverişe gidecek kadar yakındı. Yani planın artık ikinci aşamasına geçilebilirdi. Murat Yancı, İK direktörü Elif Karacaoğlu ile konuştu ve eski bir polis şirkete güvenlik müdürü aldırdı. Ve onun üzerinden de patrona sürekli korku aşılandı.
Nasıl mı?

"Odanıza birisi böcek yani dinleme cihazı koymuş olabilir" denilerek sürekli odası arandı. Rahatsız edildi, korkması sağlandı. Bu hamlelerle birlikte Meltem Demirören’i avuçların içine alan isimler bir sonraki aşamaya adım attılar. Yani “uyuyan güzel” daha da yalnızlaştırıldı ve derin uykuya geçti.
Başta Kanal D’nin genel müdürü Murat Saygı olmak üzere herkese bir kulp takarak, sanki şirketi koruyorlarmış gibi yapıp, Meltem Demirören ile birebir görüşen herkes tek tek gönderildi. Operasyonların hepsini de bizzat Elif Karacaoğlu yönetti. Sonra da Murat Yancı’nın TV’lerin başına geçmesini önerdi. Meltem Demirören o atamayı yaptıktan sonra da şirkette 'uyuyan güzel' moduna geçti.

Artık Demirören medya tamamen kendi yönetimlerine geçtiği için CNNTÜRK Programlar Müdürü Yasemin Tüzemen işe koyuldu. İlk iş o sırada dışardan sunuculuk yapan Serra Taşkıran’a Kaktüs isimli şirket kurdurmaktı. Kaktüs Medya Şirketi'ne geçtiğimiz günlerde Keskin Kalem değinmişti.O yazıdan sonra şu an CNNTÜRK programlar servisinde sunucu olarak görev yapan Serra Taşkıran, “gerçeği yansıtmıyor” dedi. Ama bilmediği bizim elimizde neler olduğuydu. O yüzden Serra Taşkıran’a bazı sorular soracağız:

1. Sahibi olduğun Kaktüs şirketinde, CNNTÜRK programlar servisi Müdürü Yasemin Tüzemen’in kardeşi Erdem Tüzemen görev yaptı mı? Özellikle belediyelerden gelen paraları kim dağıttı?
2. Şirketin yaptığı işlerde dışardan kameraman ya da metin yazarı gibi hizmet aldın mı yoksa o hizmetleri sana CNNTÜRK programlar servisi mi sağladı?
3. Şirkete para girdiği dönemde, şu an yan yana çalıştığın mesai arkadaşlarına parayı sen mi verdin yoksa paranın kontrolü tamamen Erdem Tüzemen’de miydi?

Gerçekten dürüst ve vicdanlıysan bu sorulara doğru yanıt verirsin. Biz yanıtını biliyoruz ama merak ettiğimiz sen ne kadar dürüstsün.
Kaktüs ile her şey yolunda gidiyordu. Ama korktukları bir şey vardı. Çalışanlar şirketin yaptıklarını duyabilir ve kazanılan paralar ortaya çıkabilirdi. Bu durum üst yönetim ile de paylaşıldı, ortak alınan karar dışardan güvenilir birinin üzerine yeni bir şirket kurulmasıydı.
Tabii ki bu görev de Tüzemen ailesine düşmüştü.
Yasemin Tüzemen ablası Elif ve kardeşi Erdem Tüzemen ile bir araya geldi. Ve ERA isimli yeni şirketin ablası Elif Tüzemen’in 2000 doğumlu kızı Fikriye Eylül Korkmaz’ın üstüne kurulmasına karar verildi.

O zaman biraz da milenyum kızı Fikriye Eylül Korkmaz’dan bahsedelim. Ocak 2022 yılında 80 bin lira kredi çeken kızımızın şu an henüz ödenmemiş 22 bin lira borcu bulunuyor. Ve dahası geçtiğimiz yıllarda annesi Elif Tüzemen’in arabası ile kaza yaptı. Polis raporuna göre de % 100 kusurluydu. Genç kızımıza bu vesileyle biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ama bir hatırlatma da yapalım. Hakkında İstanbul 19. İcra dairesi tarafından 2023/17792 esas sayısı ile açılan dava sonucu ödemesi gereken 1.685 TL icra bedeli var. Bir an önce faiz binmeden ödemesini tavsiye ederiz. Bu rakamı neden yazdığımıza gelecek olarak, Eylül Korkmaz’ın adına kurulan şahıs şirketi sadece 2022 yılında 6 milyon liralık gelir etti. Şirketin kasasına giren paranın dağıtımı da yine Erdem Tüzemen tarafından yapıldı.

Peki 23 yaşındaki sektörde hiçbir tecrübesi olmayan Eylül Korkmaz’ın şirketine kimler para ödemek için sıraya girdi? Hemen yanıtlayalım: O paraların çoğu, bütçesini kendi vatandaşına harcaması gereken deprem bölgesindeki belediyelerin başkanlarından geldi. Çünkü depremden önce ekrana çıkan o belediye başkanları CNNTÜRK’ün istediğini sanarak çok yüksek meblağları kasalarından çıkardı. ERA şirketine ödeme yaptı. Ama gönderdikleri paraların sadece küçük bir bölümü CNNTÜRK’e gitti. Böylece hem CNNTÜRK hem de belediye başkanları kandırıldı.

Kazanılan paralar da Yasemin Tüzemen tarafından en üstten en altta kadar sistemin içinde yer alan kişilere dağıtıldı. Ama Tüzemen kardeşler, kötü gün yatırımı olarak CNNTÜRK üzerinden kazandıkları parayla hemen ablası Elif Tüzemen adına KKTC’de güzellik merkezi açtı. İşte bu güzellik merkezi huzursuzluk yarattı. Çünkü Yasemin Tüzemen’in bu kadar çok para kazandığını gören ekip, önce kendi içlerinde sonra da CNNTÜRK koridorlarında bunu konuşmaya başladı.

Bu yazdıklarımızdan sonra vurgun ekibinin tabiriyle “uyuyan güzel” uyanır mı uyanmaz mı bilemeyiz. Ama eğer ki araştıracak ekibi yoksa biz elimizdeki belgeleri paylayabiliriz. Ancak, paylaşmayacağımız tek bilgi, gizli kamera görüntüleri. Adı üstünde, yöneticilerin para konuşması yaparken çekilen görüntüleri gizli yapıldığı için etik olarak bu konudan bahsetmiyoruz. Ama belki başka yazımızda, yine bir yapım şirketi üzerinden yine nasıl milyonlar kazanıldığını anlatabiliriz.

RADAR OPERATÖRÜ

Tüm yazılarını göster