Medya
09 Kas 2010 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

AMİRAL GEMİSİ ROTA MI DEĞİŞTİRDİ? RADİKAL ASKER DÜŞMANI GAZETEYLE SAF MI TUTUYOR?

"Amiral Gemisi'nin rota değişikliği belirginleşti. Erdoğan'a karavanadan çorba veren Onbaşı yukarıda."

Vefa ve yandaşlık

Amiral Gemisi’nin rota değişikliği belirginleşti. Erdoğan’a karavanadan çorba veren Onbaşı yukarıda. Cemaatinkinde manşet olduğu gibi. Bunlar başbakanın vefasını yeni mi keşfettiler.

İnsancıl yönünden örnekleri buraya yazsak, haftalar sürer. Bir de ’Ağabey’ dedikleri var ki, kötü günlerinde hep yanlarında. Geçen gün baktık devasa bir AVM açılışında. O grubu batarken ayağa kaldırdı. Dolar milyoneri değil, milyarderi haline geldiler. Savaş Ay Kardeşimizin sağlık durumuyla ilgili özel bilgilenmesi, örneklerden.

Dedik ya, birileri bu yönünü yeni keşfetmiş gibi, ’İskele Sancak yaptılar’. Radikal de yeni kaptanıyla ’Ordu düşmanı gazete’nin saflarına geçti. Önceki akşam öyle bir Şirin Payzın izledik ki, ekran kanadının ’Yeni İdolü’. Anlayacağınız, ’Tarzan zor durumda’. Tabii, yerseniz.

..
Bir anımızı tekrarlamak istiyoruz. Türkiye’de ’KDV’nin Babası’ denilen Mesut Erez, yıllar içinde tasfiyeye uğradı. Son görevi yerel bankada yönetim kurulu üyeliğiydi. Dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın da katıldığı toplantıda Erez’i gördük. Koskoca salonun tam karşısında ’Dürbün mesafesinde’ydi. Fırladık ve bize ayrılan yere zorla oturttuk. Maliye Bakanlığı’nda etrafında pervane olanların işleri bittiğinde ’Görmezden gelmeleri’ acı. Omurgasızların hakim olduğu bu dünyaya veda edip süratle Hakk’a yürüyüşü fazla gecikmedi.

***
TRT Müzik’te, ’Batmayan Güneş’in tekrarını izledik. Zeki Müren, hayatını kendi anlatmakta. O prozodi, o Türkçe müthiş. Ona benzeyeni asla gelmez. Bodrum’daki evinde yaşamını özetlerken, ’Son vefalıları’nı hatırladık. Selami Şahin, Cavit Kılıç ve Şenol Öztürk. Topu topu üç kişi kalmıştı. Hepsi o kadar.
...
ÇGHB ’Kendini tekrar eder hale geldi’. Açıkça söylüyoruz; seyirci hala kişisel sempati gözlüğüyle seyrediyor. Örneğin Ersin Korkut’un ’Fizyonomisi’, ’Kafanı gözünü patlatırım’larıyla idare ediliyor. Metin Keçeli’nin seçme saçmaları sırasında attığı kahkahalar facia. Bu çocuk, Şen Piliç’te değil ama herhangi bir sucuk reklamında oynamalı. BKM Mutfak’a sesleniyoruz; ’En tehlikeli duygu, biz olduk’tur.

***
Yetenek Sizsiniz, Berlin elemeleriyle başladı. Öncelik Hülya Avşar’ın. Dansözlüğe soyunan ’Alman Gelin’e nasıl ’Evet der’, çözemiyoruz. ’Altı bağlı M. Jackson’lara gösterdiği sempatiyi de anlamakta zorlanıyoruz. Bu, erkek çocuk özlemi mi?
...
Acun Ilıcalı, ’On tam puan’dı. Yönetim tarzına, başarılı çıkışlarını ekledi. Ali Taran çok özel biri. Hiç görmedik. Telefonla dahi konuşmadık. Ancak kesinlikle yıldızımız uyuşuyor. Aklımızdan geçeni, anında ağzından duyuyoruz.
...
Adayların hemen hepsi belirli konulara meyilli. Hepsi ’Değişip, gelişenler’. Anne Türk baba Alman. Veya tam tersi. Brüksel’den Feyyaz’ın, finale kalmasına rağmen, Acun’dan yediği fırçaya aynen katıldık. Kaybolan nesle sadece üzülebiliyoruz.

Burhan AYERİ / AKŞAM