Gündem
13 Eyl 2011 12:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

AMERICAN TURKISH SOCIETY GENÇ CEMİYET LİDERLERİ OLARAK TÜRKİYE'DEN HANGİ İKİ GAZETECİYİ SEÇTİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

American Turkish Society "Genç Cemiyet Liderleri"ni biraraya getiriyor.Türkiye'den iki bayan gazeteci de bu zirveye seçilen isim oldu.

Başkanlığını Murat Köprülü’nün yürüttüğü Amerikan Türk Cemiyeti’nin biraraya getirdiği Young Society Leaders (Genç Cemiyet Liderleri) profesyonel başarıları, liderlik yetenekleri ve gelecekteki Amerikan - Türk ilişkilerini şekillendirmeye kendilerini adamış olmalarına göre seçiliyor. İş, hukuk, tıp, gazetecilik, akademi ve sanat alanlarını temsil eden Genç Cemiyet Liderleri, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletlerinden geliyor. 
Genç Cemiyet Liderleri kendi aralarında güçlü bir ağ oluştururken, aynı zamanda yönderlik etkinlikleri ve özel projelere katılıyor. 
 
"Genç Cemiyet Liderleri" programı bir sonraki neslin liderlerini yetiştirme ve Türk-Amerikan topluluğunu olumlu anlamda etkileme amacını taşıyor.

Bu yılın Genç Cemiyet Liderleri arasında ING Bank Türkiye yeni Genel Müdürü Pınar Abay (Türkiye), MIT Ekonomi Profesörü Dr. Daron Acemoğlu (ABD), GittiGidiyor CEO’su Cenk Angın (Türkiye), Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Aslı Aydıntaşbaş (Türkiye), CNNTURK  Chief Writer ve Merkez Muhabirlerinin Şefi Ahu Özyurt, Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Okulu, Genetik ve Kompleks Hastalıklar Departmanı Başkanı Dr. Gökhan Hotamışlıgil (ABD), Texas Eyaleti, Harris İlçesi 8. Ceza Mahkemesi Hakimi Jay Karahan (ABD), KIND Healthy Snacks ve PeaceWorks, Inc. CEO’su/Kurucusu Daniel Lubetzky (ABD), Cuil İş Geliştirme ve Finans Başkan Yardımcısı Seval Öz (ABD), NBA International Başkanı Heidi Ueberroth (ABD), Agro Farma Inc./ Chobani Yoğurt Başkanı ve Kurucusu Hamdi Ulukaya (ABD), German Marshall Fund of the United States Transatlantic Fellow’u Dr. Joshua Walker (ABD) yer alıyor.