Medya
07 Tem 2011 15:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

ALTAN AİLESİ ŞİKE OLAYINDAN HANGİ DERSİ ÇIKARMALI? AHMET ALTAN'I DAMADIYLA VURDU!

İbrahim Seten olayı bize de bir sınav aslında: Taraf'tan, Ahmet Altan'dan daha iyi insanlar, daha iyi gazeteciler olduğumuzu göstermek için bir fırsat.

Akşam yazarı Oray Eğin, Defne Joy Foster'in Kerem Altan'ın evinde yaşamını yitirmesi ve ardından şimdi de Ahmet Altan'ın damadı İbrahim Seten'in şike soruşturması kapsamında adının geçmesini köşesinde ilginç bir yazı ile birleştirdi.

Eğin'e göre Aslında bütün bunlar Altan Ailesi'ne mesaj!

İşte Eğin'in yazısından çarpıcı satır başları:

Bütün bu olaylardan ailenin çıkarması gereken bir ders var: Masumiyet karinesinin ne kadar önemli olduğu.

Bir İbrahim Seten'i düşünüyorum, bir de onunla benzer durumdaki başka gazetecileri. Ortada hiçbir somut delil yokken Ahmet Altan ve askerleri tarafından üzerlerine mermiler yağdırılan başka gazetecileri. Bizzat Ahmet Altan'ın 'görevli' diye hedef gösterdiği gazetecileri. Taraf'ın sayfalarında özel konuşmaları yayımlanan, çete şemalarında adları yer alan gazetecileri.
Onlar söz konusu olduğunda 'masumiyet karinesi' hiç göz önünde bulundurulmadı. 'Amca' bilip bilmeden televizyonda küfürler edip duruyor, gazetecileri örgüt üyesi olmakla suçlamaya devam etti.

Kaç tane yazı yazıldı böyle... Hala yazılmaya devam ediliyor. Kaç kişiye daha soruşturma devam ederken bizzat Ahmet Altan ve çevresi tarafından gazete sayfalarında hüküm giydirildi. Kaç 'özel yetkili' gazeteci görevlendirildi tetikçilik için.

Şimdi 'Allah'ın sopası yok, bak aynı şey kendi damadının başına da geldi' diye rövanş mı alalım? Zil takıp oynayalım mı? 'Bir sizden bir bizden' diye hesap mı yapalım.
Hayır.

İbrahim Seten olayı bize de bir sınav aslında: Taraf'tan, Ahmet Altan'dan daha iyi insanlar, daha iyi gazeteciler olduğumuzu göstermek için bir fırsat.
Ben İbrahim Seten'in bir an önce bu işten sıyrılacağına inanıyorum.
Masumiyet karinesi bir gün herkese lazım olur, Altanlar'a bile.