Medya
16 Tem 2013 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

ALPER GÖRMÜŞ YENİ ŞAFAK'IN YAZARLIK TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ?

Alper Görmüş eski gazetesi Yeni Şafak'tan teklif aldığını açıkladı.

Taraf’ın istifa eden isimlerinden Alper Görmüş, t24’de yayınlanan yazısında Yeni Şafak gazetesine sert eleştiriler yöneltirken ilginç bir kulis de paylaştı. Görmüş, Taraf’tan ayrıldıktan sonra Yeni Şafak’tan teklif aldığını açıklarken sonrasında yaşananları paylaştı.

GÖRMÜŞ’TEN ESKİ GAZETESİNE SERT ELEŞTİRİLER

Görmüş, Gezi protestolarının hükümete yakın medyada nasıl okunduğunu kritik eden yazısında çarpıcı eleştiriler yöneltti. Hükümetin eylemleri "dış mihrak, faiz lobisi" başlıklı komplo teorileriyle açıklaması üzerine hükümet medyasında atılan manşetleri hatırlatan Görmüş Yeni Şafak’a özel bir yer ayırdı.

KÜRŞAT BUMİN’İ HATIRLATTI

Yeni Şafak yönetiminin gazetenin 16 yıllık yazarı Kürşat Bumin’i kovmasını eleştiren Görmüş, Yeni Şafak’ta Bumin’le birlikte hazırladığı "Medyakronik" adlı köşeyi hatırlattı. "Yeni Şafak o zamanlar çok farklı bir gazeteydi; o kadar ki, gazetenin manşetlerini Kronik Medya’da en sert bir dille eleştirdiğimizde dahi en küçük bir sitem almıyorduk. " diyen Görmüş sözü eski gazetesi Yeni Şafak’tan aldığı teklife getirdi.

Görmüş şöyle devam etti:

YENİ ŞAFAK’IN TEKLİFİNE TAMAM DEDİM

Taraf gazetesinden ayrıldıktan sonra Yeni Şafak bana yazarlık teklifinde bulundu... Gezi öncesindeydi... Konuştuk ve -benim kişisel nedenlerle koyduğum bir rezervle- bir ay kadar sonra yazmaya başlamam üzerinde anlaştık.

GEZİ YAYINLARI YÜZÜNDEN VAZGEÇTİM ’AYIP ETTİN’ DEDİLER

Sonra Gezi oldu ve Başbakan’ın “komplo” izahı Yeni Şafak’ın editoryal çizgisi haline geldi.
Kürşat Bumin’in “kovulmasından” on gün kadar önce, “verdiği sözün gereğini yerine getirmeyen adam” damgasını yemek pahasına, bu çizgiyi gerekçe göstererek anlaşmayı tek taraflı olarak bozdum. Nitekim bu damgayı da yedim, “ayıp ettiğim” söylendi.