Medya
29 Eki 2013 11:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

ALPER GÖRMÜŞ HÜRRİYET OKURUNU YERDEN YERE VURDU!

Alper Görmüş medya eleştirlerine devam ederken bu kez Hürriyet'i değil Hürriyet okurunu hedef aldı.

Türkiye gazetesi yazarı Alper Görmüş, bugün sadece Hürriyet gazetesini değil gazetenin okur kitlesini de yerden yere vurdu.

Ben o Hürriyet okurlarını çok iyi bilirim

Yılmaz Özdil, Hürriyet okurlarına seslenmiş, “Asrın iftirasına uğrayan Maltepe’deki arkadaşlarım size mektup yazmak istiyor, lütfen adınızı adresinizi gönderin” demiş.

Ve Hürriyet okurları yağmur olmuş yağmış, dakikada 30 adres göndermişler “pîr”lerine... Kimi “kahramanlardan gelen mektubu mağazamın camına yapıştıracağım”, kimi “çocuklarıma göstermek için saklayacağım” diye yazmış.
Yılmaz Özdil’in uzun yazısının satır aralarındaki gizli ana fikir şu: Hürriyet’in, “haksızlık” karşısında isyan eden, özgürlük âşığı bir okur kitlesi vardır!

Ne var ki bana hiç inandırıcı gelmiyor bütün bunlar... Hele ki aynı gazetenin okurlarının, Nokta dergisinin basıldığı gün (13 Nisan 2007) gazetelerine gönderdikleri “oh olsun” yorumlarını hatırladığımda... 

Size de hatırlatayım...
Elli kadar polisin dergiyi basmasının (ki üç gün üç gece boyunca orada kalacaklardır) ilk şaşkınlığını atlattıktan sonra, “acaba basın bu haberi nasıl vermiş” diye internette dolaşmaya başladım. Siyasetin havası kurşun gibi ağırdı... Bir yandan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın bir gün önceki (12 Nisan), iki hafta sonra muhtırayla taçlandıracağı “sözde değil özde cumhurbaşkanı” çıkışı, öte yandan Cumhurbaşkanı Sezer’in o gün Harp Akademilerinde yaptığı “şeriat” uyarısı: “Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman bu kadar büyük bir tehlike altında olmamıştı...”

Düşünün, bir yayın yönetmeni bir yandan internette devletin “zinde güçler”inin “balyoz” gibi inen çıkışlarını okuyup yorumlamaya çalışıyor, bir yandan da dergisini basan polislere laf yetiştirmeye çalışıyor... İşte o koşullarda okudum Hürriyet’teki “Nokta’ya baskın” haberinin altına girilen “okur yorumları”nı...

O gün, Hürriyet’in internet sayfasındaki haberin altına 43 “yorum” yazılmıştı ve bunlardan 37’si “oh olsun”lu, alaycı bir içeriğe sahipti. Düşünün, ortada sadece görevlerini yapan ve bu nedenle devlet baskısına maruz kalan gazeteciler var ve adı “Hürriyet” olan bir gazetenin okurları, üstelik de baskın ânında polise alkış tutuyor...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN