Medya
11 Tem 2014 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:26

Almanya'nın en büyük nişanını bir Türk aldı!

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanya’daki birlikte yaşam ve uyum projelerine yaptıkları üstün hizmet nedeniyle 10′ü Türk 25 kişiye liyakat nişanı verdi.

Almanya’nın en büyük ödülü, Liyakat Nişanı’nı  Frankfurt’ta Türk Film Festivali ile özdeşen Hüseyin Sıtkı,  WDR Radyosu Türkçe Yayınlar eski Yöneticisi Osman Okkan, Hamburg Türk Toplumu eski Başkanı ve Almanya Türk Toplumu (TGD) Almanya İkinci Başkanı Hüseyin Yılmaz, ile Nevfel Cumart, Seyran Ateş, Mehmet Altun, Tevide Er,  Şahabeddin Buz, Hülya Feise ve Ramazan Dalgalı aldılar.  Törende Alman hükümetinin Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da hazır bulundu. Bakan Özoğuz, ödül alanları tek tek kutladı.

Sosyal barışa vurgu yaptı

Ödül törenini  Cumhurbaşkanlığı makamının en güzel anlarından birisi  olarak değerlendiren Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, uyum sözcüğü yerine birbirinden farklı insanların birlikte yaşaması ifadesinin kullanılması gerektiğini  belirterek   ”Geçtiğimiz haftalarda Alman vatandaşlığına geçen, vatandaşları Bellevue Sarayı’na davet etmiştim. Bugün de sizlere, farklı ülkelerden gelen insanlara ülkemizi güzel bir vatan yaptığınız ve verdiğiniz katkılar için teşekkür ediyorum.  Çeşitlilik bir zenginliktir. Bu çeşitliliğin şartı da birbirimize karşı açık, saygılı olmak. Birbirimize ait olduğumuzun bilincinde olmalıyız.  Yol gösterici ve köprü vazifesinde olan kişiler olarak, karşılaşacağınız ve mücadele vermeniz gerekecek durumlara karşı cesaretinizi kırmayın. Ülkemizin saygı gösteren ve herkese şans eşitliği veren bir ülke olması yolunda ne yapmamız ve nerelerde eksikliklerimiz olduğu konusunda bizlere yardımcı olun” dedi.

„Doğruyu demirci babamdan öğrendim

Frankfurt Türk Film Festivali’nin Başkanı Hüseyin Sıtkı, ödülün gurur verici olduğunu belirterek; „Babam demirciydi, demire form vermesini bilirdi! Onda öğrendik, terbiyeyi, düzeni, güzel, doğru ve iyi işler yapmayı. Kırk yıl önce köyünden Almanya’ya gelmiş bir insan için bu düzeye kadar gelip böyle bir ödülü almak oldukça gurur verici, çok mutluyum. Böylesi yüksek düzeyde bir ödül olmak herkese nasip olmayacak bir durum. İnanıyorum ki, benim gibi çalışan birçok insanı motive edecektir” dedi.