Medya
19 Eyl 2008 11:44 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:20

"ALİ KIRCA GELİR GELMEZ BİZİ ORADAN SÜPÜRDÜ!.." KIRCA'NIN ATV'YE GELİŞİNDE NELER YAŞANDI?..

Gazeteci yazar Ruhat Mengi, atv'de haber sunduğu dönemlerde, büyük paralarla transfer edilen Ali Kırca'nın herkesi işten çıkarttırdığını söyledi.




Medyada kadın olmanın konuşulduğu Doğa Rutkay'ın Kanaltürk'teki 'Her Şeyi Söylemek Mümkün' programına konuk olan Ruhat Mengi, kadınların medyadaki erkekler tarafından önlerinin kesildiğini belirtti.

Yazılı ve görsel basında erkeklerin çok büyük paralar kazandığına vurgu yapan Ruhat Mengi, "Bütün bu haberciler,haber programcıları büyük paralarla transferler yaşadılar. Servet edindiler. Oysa kadınlar eğer göbek atmıyorlarsa, şarkı söylemiyorlarsa, hiç bir zaman ciddi konularda, ciddi gazetecilik yaparak büyük paralar kazanamadılar" diye konuştu.

Şu anda da benzer bir durum yaşandığını belirten Ruhat Mengi, senelerce Sabah gazetesinde en düşük maaşlı yazar olarak çalıştığını ve itiraz edemediğini söyledi.

Mengi, atv'de haber sunduğu dönemde Ali Kırca'nın transfer edilmesiyle yaşananları da şöyle aktardı:

"Ali Kırca geldi, büyük paralarla yine transfer edildi. Gelir gelmez hepimizi oradan süpürdü. 'Benden önce haber sunuyorlardı, belki onlarda bir gelecek vardır, kalsınlar, çalışsınlar' demedi. Hepimizi süpürdü bir kalemde. Atv'nin kapıları yüzümüze kapandı ve biz senelerce beklemek zorunda kaldık. Ali Kırca veya diğerleri, çok büyük paralar kazandılar televizyondan. Ama hiç bir kadın yatlar katlar alamadı."


televizyongazetesi