Medya
21 Nis 2011 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:15

ALİ KAPTAN'IN CEMİLE'YE TECAVÜZÜ KANAL D'YE CEZA GETİRECEK Mİ?

Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisi son olarak tecavüz sahnesiyle tiryakilerini şoke etti!

BU TECAVÜZE CEZA GELMEZ!

Başından beri ‘Öyle Bir Geçer  Zaman Ki’ dizisinde ‘şiddet dozu’nun abartılı oluşunu eleştirdim. Son olarak tecavüz  sahnesiyle tiryakilerini şoke etti. Oysa bu kadar abartmaya gerek kalmayan bir gidişatı var dizinin.

Ali Kaptan’a biçilen ‘kötü adam’ rolü, artık ‘karikatürize’ bir hal aldı (ki Erkan Petekkaya gayet iyi oynuyor, o ayrı). Senaryoya bir de ‘tecavüz’ eklendi.

Bir dizide bu sahneler olmaz mı? ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’nin senaryosu böyle başlıyordu ve o sahnenin olması gerekirdi. Ama ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de böyle bir sahne olmasa da olurdu. Daha fazla  ‘izlenme oranı’ kaygısından başka bir gerekçe olamaz.

Merak edilen bir konu da RTÜK’ün bu konuda ne yapacağı. Bana gelen bilgiye göre RTÜK’te hakim görüş şöyle:

“Fatmagül’ün Suçu Ne? dizisinde sahne hem uzun sürüyordu hem de, erken saatte yayınlanmıştı. Bu yüzden uyarı aldı. ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de böyle bir durum yok. Hem sahne uzun sürmedi, hem de geç saatte yayınlandı.”

Bence iş, kanunlara, yönetmeliklere vs. yansıyınca özünden sapıyor ve basitleşiyor. ‘Erken saatte tecavüz’, ‘geç saatte tecavüz’ gibi bir duruma sapıyor. Bu da işin bir başka kara mizah yönü.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET