Medya
23 Mayıs 2021 11:30 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2021 12:00

Ali Eyüboğlu'ndan Musab Turan ve Eyüp Akbulut eleştirisi

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, son günlerin tartışılan isimleri Musab Turan ve Eyüp Akbulut hakkında bir yaz kaleme aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sorduğu sorularla gündeme oturan ve iş akdi feshedilen Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan ve çektiği video ile koronavirüs önlemlerinin hukuksuz olduğunu iddia eden Şanlıurfa Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'a bir tepki de Ali Eyüboğlu'ndan geldi.

Bugünkü yazısında, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un videosuna atıfta bulunan Eyüboğlu, "Devletin Cumhuriyet Savcısı, devletin koronavirüsten ölümleri azaltmak için uyguladığı yasakların hukuki olmadığını iddia etti. Devletin resmi haber ajansının muhabiri, basın toplantısında devletin iki bakanına, bir başka bakanı itham eden soru yöneltti. Şanlıurfa Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanmak yerine video çekip YouTube’da yayınladı." dedi.

Musab Turan'ın sorusuna da değinen yazar, "Musab Turan, Anadolu Ajansı’nı temsilen katıldığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için “İsmi şaibelerle anılan” demekle yetinmeyip, olan biteni kendi sosyal medyasından yayınladı." ifadelerini kullandı.

Eyüboğlu, sosyal medyanın gündemindeki iki isim için şu eleştirilerde bulundu;

"Maaşını aldığı devlet için hizmet etmesi gerekenler, asli görevlerini unutup devletini küçük düşürmek, saygınlığını zedelemek için gözlerini karartıp tribüne oynuyorsa ve bu insanlar toplumun belli bir kesimince “kahraman” ilan ediliyorsa, vay ülkemin haline..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN