Medya
12 Eyl 2011 04:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

"AKŞAM'IN EDİTÖRÜNÜ KUTLUYORUM!" FATİH ÇEKİRGE AKŞAM'IN MANŞETİNE HAYRAN KALDI!

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge Akşam gazetesinin manşetini çok beğenmiş. Editörü kutladı. Peki Çekirge'yi mest eden hangi haberdi?

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge Akşam gazetesinin dünkü manşetini çok beğenmiş. Fotoğrafları manşete koyan editörü kutladı Çekirge.

İşte Fatih Çekirge'nin yazısından ilgili kısım...

Akşam’ın manşeti

AKŞAM gazetesinin dünkü manşetinde ibret verici üç fotoğaf vardı.

İlk kare: Marsilya’daki G-8 zirvesinde hatıra fotoğrafı çekilecek. Ancak Alman Maliye Bakanı  tekerlekli sandalye kullanan bir engelli... Bu yüzden katılımcı bakanlar hatıra fotoğrafını ayakta değil oturarak çektirmişler. Bu zarafeti gören editörü kutluyorum.

İkinci fotoğraf Hatay’dan. Valilik 10 tane tekerlekli sandalye dağıtacak. Ama asansör ya da engelli yolu olmadığı için törene gelen engelliler yine kucaklarda taşınmışlar...

Ve üçüncü kare: CHP Milletvekili Şafak Pavey, TBMM heyetiyle birlikte KKTC’ye gitti. Ancak Pavey elçiliğimizdeki toplantıya katılamadı. Çünkü asansör ve engelli yolu yoktu.

Bunlara bir ek de ben yapıyorum: Berlin’de Şehitlik Camii’ne gelen bir Alman engelli 5 metrelik merdivenleri çıkamayınca belediyeye şikâyette bulunuyor.

İlginç bir rastlantır ki biz de AB Bakanı Egemen Bağış’la orada Türk dernekleriyle konuşuyoruz. Ben konuyu açtım. Baktım kimsenin haberi yok.

Dikkat edin, şikâyet eden oraya namaz kılmaya gelen birisi değil. Ziyarete gelen bir Alman engelli. İşte ihtiyar da olsa, yorgun da olsa, sözünü ettiğim Avrupa kültürü budur...

Fatih Çekirge/Hürriyet