Medya
12 Nis 2020 10:39 Son Güncelleme: 12 Nis 2020 11:01

Akit yazarı isyan etti: “Bu toplumun reflekslerini zerre kadar biliyorsanız…”

Yeni Akit gazetesi yazarı Ahmet Can, İçişleri Bakanlığı’nın sokağa çıkma yasağı kararını 2 saat önceden açıklamasına tepki göstererek, “Bu toplumun reflekslerini zerre kadar biliyorsanız böyle bir yasağı son dakikada yapmazdınız” dedi.

İktidara yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Ahmet Can, İçişleri Bakanlığı’nın 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kararının yasağın başlamasından 2 saat önce açıklanmasına tepki gösterdi.

Kararın açıklanmasından sonra vatandaşların marketlere akın etmesine dikkat çeken Can, “Şimdi gelelim son dakika ortaya atılan bu sokağa çıkma yasağına. Bu toplumun reflekslerini zerre kadar biliyorsanız böyle bir yasağı son dakikada yapmazdınız. Hadi yaptınız. Baktınız millet sokağa çıkıp salgın riskini arttırıyor” ifadelerini kullandı.

Ahmet Can’ın bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

”Diyoruz ya Türk halkı şöyle ahlaklıdır, böyle naiftir, şöyle yardımsever, böyle eşitlikçi falan, fistan… Bu, büyük oranda hikayeden ibarettir. Cuma gecesi saat 22.00’da iki günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından fırınlara koşup kavga eden insanları görünce aklıma şu geldi. Bu kadar tedirgin insan başka hangi memlekette bir araya gelmiştir? 

Evinde oturan o mutedil insanları kesinlikle ayrı bir kefeye koymak lazım. 

Şimdi gelelim son dakika ortaya atılan bu sokağa çıkma yasağına. Bu toplumun reflekslerini zerre kadar biliyorsanız böyle bir yasağı son dakikada yapmazdınız. Hadi yaptınız. Baktınız millet sokağa çıkıp salgın riskini arttırıyor. Hemen kararı ertelemeye gidip toplumu bu panik havasından kurtarabilirdiniz.”