Medya
30 Nis 2023 12:30 Son Güncelleme: 30 Nis 2023 12:34

Akit TV’nin yeni adresi belli oldu! Yangında büyük hasar almıştı…

Akit Medya Grubu'nun da bulunduğu binada çıkan yangın 60 saat sonra söndürüldü. Binada soğutma çalışmaları devam ederken Akit TV’nin yeni adresi de belli oldu.

İstanbul Küçükçekmece'de, Akit Medya Grubu'nun da yer aldığı 3 bloklu iş merkezinin alt katındaki halı imalathanesinde çıkan yangın yaklaşık 60 saat sonra söndürülebildi.

Yangında stüdyoları ağır hasar alan Akit TV yayınlarına ara verdi. Canlı yayın yapamayan Akit TV'nin yaşanan durumu TÜRKSAT'a bildirdiği ve anlık yayınların bant kayıtları üzerinden sürdürüldüğü belirlendi.

İtfaiyenin iş merkezindeki soğutma çalışmaları devam ederken teknik altyapısı büyük oranda çöken Akit TV’nin yeni adresi de belli oldu. Kanalın, Halkalı’daki Turkmedya grubunun(Kanal 24) binasına taşınacağı söyleniyor.

NE OLMUŞTU?

Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde bulunan 9 katlı iş merkezinin alt katında faaliyet gösteren halı imalathanesinde 27 Nisan'da yangın çıktı. halılar için kullanılan kimyasal maddelere sıçradı. Alevler, Yeni Akit gazetesi ve Akit TV'nin da bulunduğu binanın büyük kısmını sardı.

Yangına itfaiye ekipleri 101 araç ve 296 personelle müdahale etti. Üst katlara da sıçrayan yangın, 46 saat sonra kontrol altına alınırken, 60. saatte söndürüldü. İş merkezinin tamamını kaplayan dumanlar da tahliye edildi.

İtfaiyenin iş merkezindeki soğutma çalışmaları devam ederken yangının çıkış sebebi ve sabotaj olup olmadığı emniyet birimlerince araştırılıyor.

ETİKETLER
#akit #akit tv #yangın