Medya
02 Eki 2019 08:33 Son Güncelleme: 02 Eki 2019 09:10

Akif Beki'den Binali Yıldırım'a tepki! "Açıklarsın servetini olur biter"

T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a; bakanlık, TBMM Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinin ardından AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Binali Yıldırım ile çocuklarının servetindeki artışın kaynağını sorduğu yazıları nedeniyle dava açıldı

Binali Yıldırım'ın suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcısı Tuncay Karcıoğlu'nun  "kamu görevlisine hakaret" savıyla düzenlediği iddianamede Mehmet Y. Yılmaz'ın 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı  döneminde danışmalığını da yapan Karar yazarı Akif Beki bugünkü köşesinde Mehmet Y. Yılmaz’a hapis istemiyle açılan davayı yazdı.

Beki Yıldırım'a seslenerek, "Açıklarsın servetinin kaynağını, haksız kazanç spekülasyonlarını çürütürsün, kuru iftira ve kuyruklu yalansa suratına çarpar rezil rüsva bile edersin yayanı, kesilir sesler, herkes oturur yerine, olur biter” dedi.

Beki yazısında, “Oysa dava kapatmaz konuyu, daha da büyütür. 'Şuyuu vukuundan beter' denmiyor haybeye, alır yürür başını şayialar. İnternet sitelerinde dolaşırken birden dünya medyasında haber olmaya başlar. Mastika sakızı gibi dillerine düşer, sündürür dururlar” ifadelerini kullandı.