Politika
23 Eki 2022 19:29 Son Güncelleme: 23 Eki 2022 19:29

AK Parti’nin etkin isminden ‘doğru aday’ çıkışı! ‘Vekiller arasında çekişmeler yaşanıyor…’

AK Parti'nin etkin bir ismi, milletvekili seçimlerine ilişkin olarak, "Önümüzdeki seçimlerde doğru aday tespiti çok önemli, vatandaşın verdiği yetki dışında yetki kullanmaya çalışıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa eden Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba bu kararın nedenlerini anlatırken, “Hırsızlık yapan var. Malı götüren var. Onun bunun malına el koyan var. Adam öldüren var” demişti.

Gazete Duvar'ın ‘Duvar Arkası’ bölümünde, ‘Fakıbaba’nın sözleri seçim bölgesine dair sorunlar olarak nitelendirilirse de parti içinde diğer birçok kentte de benzer problemler yaşıyor’ değerlendirmesi yapıldı be şu ifadeler kullanıldı:

AK Parti kulislerine göre ortaya çıkan sorunlarda yeni sistemde etkisi azalan milletvekillerinin seçim bölgelerinde uyguladıkları ‘yoğun pres’ çok etkili.

Partide etkin bir isim bu durumu, ‘Özellikle Anadolu’daki illerde milletvekili arkadaşlarımız her şeye hakim olmak istiyor. Sadece kendisi değil, ailesi de müdahalelerde bulunuyor. Milletvekilleri arasında da bu nedenle çekişmeler yaşanıyor. Vatandaşın verdiği yetki dışında yetki kullanmaya çalışıyorlar. Bu da tepki yaratıyor. Önümüzdeki seçimlerde bu açıdan doğru aday tespiti çok önemli. Bunun için özel çalışma yapılmalı. Sadece Meclis performansı yetmez, bulunduğu illerde gücün yanı sıra sevgi-saygı duyulan isimlerle yol alınmalı’ diyor.