Medya
21 Mar 2011 12:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

AK PARTİ İDDİANAMESİNİ PERİNÇEK İLE SELÇUK YAZDI, KURYELİĞİ BİR GAZETECİ YAPTI!

Taraf gazetesinde haftada bir gün köşe yazan Mehmet Baransu bomba bir iddiayı ortaya attı.

Taraf’ta haftada bir gün köşe yazmaya başlayan Mehmet Baransu bomba bir iddiayı ortaya attı. İddiaya göre AK Parti iddianamesi Abdurrahman Yalçınkaya tarafından değil Doğu Perinçek ile İlhan Selçuk tarafından yazıldı.Kuryeliği ise bir gazeteci yaptı. Baransu’nun isim vermeden yazdığı "kurye gazeteci" "Önce gazetesi, sonra siyasete girdiği parti kapı dışarı etti" ifadelerine göre Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Faraç...

Faraç bilindiği gibi aynı dönemlerde hem CHP’den hem de Cumhuriyet Gazetesi’nden ayrılmıştı.

İşte Baransu’nun iddiası:

KİM BU KURYE GAZETECİ?

"AK Parti hakkında kapatılma davası açıldığında herkes iddianamenin Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından hazırlandığını sanıyordu. Ancak, iddianamenin büyük bölümünü İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek dışarıda kaleme almış, CD ve flash belleklerle iddianame parça parça Yargıtay’a ulaştırılmıştı.

İlhan Selçuk-Yargıtay arasındaki kuryeliği ise bir gazeteci yaptı. Bu isim daha sonra siyasete soyundu. Önce gazetesi, ardından da siyasete girdiği partisi kendisini kapı dışarı etti.

Şimdilerde çıktığı televizyon programlarında "basın ahlakından" söz ediyor. İnsanın kendisine "hadi oradan" diyesi geliyor."