Medya
27 Eyl 2014 04:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

Ahmet Hakan'ı o haber fena kızdırdı! Hadi oradan be tescilli provokatör!

Akit Gazetesi'nin Londra'da bir kız okulunda yaşanan peçe krizini haberleştiren Hürriyet için attığı "Doğan medyası provokasyon peşinde" başlığı Ahmet Hakan'ın tepkisine neden oldu.

İşte Ahmet Hakan'ın Akit Gazetesi'nin haberine karşılık tepki gösterdiği "Hadi oradan be tescilli provokatör" başlıklı köşe yazısı...

YAPTIĞI her haberi maksatlı, yaptığı her haberi algı operasyonuna hizmet eden, yaptığı her haberi cepheleştirmeyi körükleyen, yaptığı her haberi yönlendirmeyi amaçlayan, yaptığı her haberi çarpıtma içeren, yaptığı her haberi buram buram provokasyon kokan...
"Akit" diye bir gazete var.
Bu gazete başlık atmış: "Doğan medyası provokasyon peşinde."

*

Neymiş provokasyon?
Şuymuş:
Londra'da bir kız okulunda peçe krizi yaşanmış, Hürriyet bu olayı haber yaparak Türkiye'de ortaöğretimdeki başörtüsü için verilen kararı provoke etmeye çalışmış.

*

Hürriyet'in verdiği haberle ilgili ayrıntılara şöyle bir bakalım:
-Londra'dan verilen haberi Hürriyet uydurmuş mu, haber doğru mu, yalan mı? Haber doğru.
-Hürriyet bu haberi "Türkiye'de ortaöğretimde başörtüsü serbest" haberlerinin arasına yerleştirip bir algı operasyonu mu yapmış? Hayır yapmamış.
-Hürriyet bu haberi, Türkiye'deki tartışmalarla hiç ilgisi olmayan bambaşka bir sayfada küçücük bir haber olarak vermiş mi? Vermiş.
-Hürriyet, verdiği haberin neredeyse yarısını, "peçeli kız"ın okula alınmamasına gösterilen tepkilere ayırmış mı? Ayırmış.
-Hürriyet'in haberinde genç kızın tercihine saygı gösterilmesi için başlatılan imza kampanyasına yer verilmiş mi? Verilmiş.
-Haberde genç kıza destek verenlerin sayısının çokluğuna işaret edilmiş
mi? Edilmiş.
-Hürriyet, haberde kullandığı resmin temsili olduğunu resmin üzerine
"temsili" yazısını koyarak vurgulamış mı? Vurgulamış.

*

Her daim provokasyonun kralını yapmakla meşhur Akit, bütün bu hakikatlere rağmen Hürriyet'in provokasyon yaptığını iddia ediyor.
Görüş alıyorum ayağına İbrahim Solmaz gibi iyi niyetli insanları da adiliğine ortak ediyor.

*

Aslında sözü uzatmaya hiç gerek yok.
Bunun hak ettiği tek cümle şu:
Hadi oradan be tescilli provokatör!