Medya
19 Mar 2021 06:17 Son Güncelleme: 19 Mar 2021 10:23

Ahmet Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na dört soru! Siyasi parti 'dağa yaslanarak' siyaset yapıyorsa?

"Siyasi partilerin kapatılmasını bırakmalıyız" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde dört soruyu yöneltti...

Ahmet Hakan bugünkü köşesinde "Demokrasiyi savunuyorsak siyasi partilerin kapatılmasını bırakmalıyız.” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP'nin kapatılmasına yönelik dört soru sordu.

Hakan, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunun altını çizerek "İyi ama bazı siyasi partilerin de dağlara yaslanarak siyaset yapmaktan vazgeçmesi gerekmez mi? Vazgeçmezlerse ne yapacağız?" diye sordu.

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısı...

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA HAK VEREREK SORDUĞUM DÖRT SORU CHP

Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP için açılan kapatma davasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi görüşleri, ekonomik görüşleri, toplumsal görüşleri her siyasi parti kendisine göre yorumlar. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan parti tarihin çöp sepetine atılır. Demokrasiyi savunuyorsak siyasi partilerin kapatılmasını bırakmalıyız.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını okuduğumda...

İlk verdiğim tepki şu oldu: Aaaa! Ne kadar da haklı!

Fakat sonra kafamda tam dört adet soru belirdi.

Hak verdim, sordum. Hak verdim, sordum. Hak verdim, sordum. Hak verdim, sordum.

İzin verirse Kemal Kılıçdaroğlu’na...

Hak verdikçe kafamda beliren o dört soruyu, buradan sormak istiyorum:

SORU BİR: Doğrudur... Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. İyi ama dağa çıkmış birtakım silahlı adamlarla arasına mesafe koyma konusunda sorunlu siyasi partiler de demokrasinin vazgeçilmez unsurları mıdır?

SORU İKİ: Doğrudur... Her partinin kendine göre siyasi, toplumsal, ekonomik görüşleri vardır. İyi ama bazı partilerin, sırtını dağlardaki silahlı adamlara dayama hak ve özgürlükleri olabilir mi? 

SORU ÜÇ: Doğrudur... Halkın desteğini alan parti yaşar. İyi ama Avrupa’nın birçok ülkesinde halkın desteğini aldıkları halde kapatılan, iktidara getirilmeyen partiler var. Onlara ne buyurulur?

SORU DÖRT: Doğrudur... Siyasi partileri kapatmaktan vazgeçmeliyiz. İyi ama bazı siyasi partilerin de dağlara yaslanarak siyaset yapmaktan vazgeçmesi gerekmez mi? Vazgeçmezlerse ne yapacağız?