Medya
09 Haz 2022 09:44 Son Güncelleme: 09 Haz 2022 09:55

Ahmet Hakan ünlü karikatüristin son yolculuğunu yazdı: "Latif’in cenazesi rahatsız ediciydi"

“Uzun süredir cenaze törenlerine katılmıyordum. Prensip olarak. Çünkü cenaze törenlerindeki kargaşadan ve riyakârlıktan feci sıkılmıştım.”

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden karikatürist Latif Demirci üzerinden cenaze törenlerini yazdı. 

Ahmet Hakan’ın “Cenaze törenlerimizin düzelme ihtimali sıfır” ara başlığı altında yazdığı yazısı şöyle:

“Ve bir kez daha büyük bir karamsarlıkla anladım ki...

Bizim cami avlularında düzenlenen cenaze törenlerimizin düzelme ihtimali yok.

Latif Demirci’nin cenaze töreninde yaşananlar aşağı yukarı şöyle şeylerdi:

- Düzensizlik vardı törende. Aile nerede duruyor belirsiz, namaz nerede kılınacak belirsiz. Bir keşmekeş, bir kaos. Avluda dikilen bir kalabalık, onların arasına girip röportaj yapmaya çalışan televizyoncu meslektaşlarımız falan...

- Aylardır, haftalardır birbirlerini görmeyenlerin buluşma mekânına dönmüştü cami avlusu. Ayaküstü sohbetler... “Cenaze de olmasa görüşemeyeceğiz be dostum” laflarının havada uçuşması...

- Namazı kıldıran hocamızın, Latif Demirci’den haberi bile yok. İnsan bir kelime eder yahu! “Burada yatan adam, bir karikatürist” der, hiç değilse. Namazı kıldırılan şahsa karşı bu denli kayıtsızlık, çok rahatsız edici.

- Bir kıyafet curcunası da yok değildi törende. Tamam. Herkesin siyahlar içinde törene katılmasını ben de beklemiyorum. Ama şortla cenaze törenine gelmek de neyin nesi arkadaş?

- Cami avlusunda mübalağalı muhabbet öbekleri oluşturmak... Mavra yapmak, gülüşmek... Kaosa sürekli katkıda bulunmak... Buna karşılık Latif’in ruhaniyetiyle buluşmaktan alabildiğine kaçmak... Çok rahatsız ediciydi çok.

Düzelmemiş, düzelmiyor, düzeltemiyoruz, düzelecek gibi de görünmüyor.

Velhasıl...

Cenaze törenlerinden kaçarak kurtulma kararımda ne kadar da haklıymışım.”