Medya
10 Nis 2011 08:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

AHMET HAKAN GAZETECİ ADAY ADAYLARINI YORUMLARKEN YİĞİT BULUT'A ÇAKMADAN EDEMEDİ!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 12 Haziran'da aday olması muhtemel gazetecileri yorumladı!

Meslektaş aday adayları


FİKRİ AKYÜZ: O bir gariban “yandaş”...

Yandaşlığı nedeniyle iktidar karşıtlarının nefret objesi haline gelmesine karşın iktidar yanlısı onca medya organında yer bulamaması, garibanlığının en bariz kanıtı... Seçilirse Meclis’e renk getireceği kesin. Meclis kürsüsünden yapacağı hafiften mugalataya kaçacak konuşmalarını şimdiden iple çekiyorum.

MEHMET METİNER:
İktidarın politikalarını canla başla savunan bir gazeteci olarak bazen televizyon tartışmalarında “Sen gazeteci misin, partici mi?” sorusuyla terletiliyordu. Eğer aday gösterilip seçilirse artık kendisi açısından böyle bir sorun kalmayacak. Rahatlayacak yani...

ENVER AYSEVER:
“Yeni CHP” deyince benim aklıma o geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu ekolünün en sadık, en mümtaz ve en dobra temsilcisi... Sosyal bir insan... Ayrıca alttan almayı da iyi biliyor. Sol popüler kültüre de vâkıf... Eğer seçilirse en fazla “Yeni CHP” anlayışından şikâyetçi olan “Ortodoks” CHP’lilerden çekecek.

SERRA KARAÇAM:
TRT’de yaptığı “Medya Müfettişi” programıyla tanındı. Sonra evlendi. Sonra TRT’yi bıraktı. Sonra aday oldu... Ama şunu söylemek gerekir: TRT’de yaptığı programları, AK Parti’den milletvekili olmak için yatırıma dönüştürebilirdi, bunu yapmadı. Bu açıdan takdire şayan...

İDRİS AKYÜZ:
Bizim meslekte “herkesin sevdiği tipler” vardır. İdris Akyüz onların başında gelir. Herkes sever onu... Merttir, dürüsttür, açık kalplidir, naziktir, içtendir. Dostu çok, düşmanı yoktur. Bizim meslekte ender bulunan bir haslete sahiptir: Arkadan vurmaz. Eğer Meclis’e girerse oraya insani bir şeyler katacağından adım gibi eminim.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER:
“Beynelmilel” filmiyle girdi dünyamıza... Sonra hep beraber tanıştık kendisiyle... Ve yine hep beraber “Yahu bu adamın sohbeti ne tatlı” dedik. En sonunda Radikal’de yazdığı o tadından yenmez yazılarla dünyamızın temel taşlarından biri oldu. Şimdi bağımsız aday... Adı geçtiğinde nasıl kendimizi iyi hissediyorsak, adaylığını da öyle karşılıyoruz.

ÜMİT ÖZDAĞ:
Onun da belli dönemleri var: Sert bir çıraklık dönemi, meselelere hâkimiyetiyle göz dolduran bir kalfalık dönemi ve bağlı bulunduğu ideolojik perspektife yeni şeyler kazandıran ustalık dönemi... Ustalık döneminde aday oldu. Umarız Meclis’e girer. Meclis’e girmek kendisine ne kazandırır bilmem ama MHP’ye çok şey kazandıracağından eminim.

MUSTAFA BALBAY:
Onun için hiç kimse “Bir Ergenekoncu daha yırtmak için kendisini Meclis’e atmaya kalkıştı” demedi, demiyor. Sanırım bunda Balbay’ın halim selim kişiliğinin etkisi büyük. Tabii bir de “gadre uğradığı” yönünde oluşan kanaat... İkisinin birleşmesi onun adaylığını meşru kıldı. Seçilirse zindandan çıkacak. Buna tanık olmak bile heyecan verici...

ŞAMİL TAYYAR:
Yıllar önce MHP’den Meclis’e girmeyi denedi, olmadı... 28 Şubat’ta DSP’den Meclis’e girmeyi denedi, olmadı... Ve en sonunda AK Parti’den muradına eriyor galiba... “Ergenekon avcılığı” sayesinde bu kez turnayı gözünden vuracak gibi... Sevinçli telaşına bakınca avcılığının, parlamenterlik yatırımı olduğuna dair şüpheler beliriyor bende... Ama yine de iyi niyetimi korumak istiyorum.

YİĞİT BULUT:
Herkes açıkça “aday adayıyım” falan diye ortaya çıkarken... Hatta bazı isimler önseçime girip yarışırken... Bizimki “Adaylığının Başbakan tarafından topluma bir müjde olarak açıklanmasını” bekliyormuş. Yakışır... “Emperyal Türkiye” diye inleyen ve Başbakan’ın gözlerinde önümüzdeki yüzyılın Türkiye’sini gören biri, hiç sıradan aday adayı gibi davranır mı? Bu millet onun jölesine kurban olsun.


Ahmet HAKAN / HÜRRİYET