Medya
27 Nis 2021 07:16 Son Güncelleme: 27 Nis 2021 09:46

Ahmet Hakan, Biden'ın 'soykırım' açıklamasının perde arkasını yazdı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın 1915 tehcirine ilişkin 'soykırım' benzetmesi yapmasının yankıları Türk basınında sürüyor. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Biden'ın asıl hedefine dikkatleri çekti.

Ahmet Hakan, bugün kaleme aldığı 'Liyakatsiz dış politika işte buna yol açar' başlıklı yazıda, "Biden, henüz ABD’ye başkan seçilmeden önce meşhur bir açıklama yapmıştı. “Dur, bir daha bakayım o konuşmaya” dedim. Açtım, baktım. Açıklamanın sonuna gelince... Birden irkildim. Şöyle diyordu Biden: “Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerini nasıl tecrit edeceğimizle ilgilenmek bizim için önemli bir iş olacak. Özellikle Doğu Akdeniz’deki petrol faaliyetleri... Ve birçok farklı şey.” Biden’ın asıl derdi işte budur!" görüşünü savundu.

Türkiye'nin izlediği dış politikaların ABD'yi rahatsız ettiğini iddia eden Hakan, "Yani Türkiye... Doğu Akdeniz’de faaliyet yapmasa... Azerbaycan’ın yanında yer almasa... Suriye’nin kuzeyinde attığı adımları atmasa... Libya ile anlaşma imzalamasa... Biden açısından... Türkiye diye bir sorun olmayacaktı." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan yazısına şöyle devam etti:

"Ve Biden da muhtemelen kendisinden önceki Amerikan başkanları gibi, “soykırım” demeden geçiştirecekti 24 Nisan bildirisini.

Böylece...

Türkiye’nin dış politikası...

Biden’a layık ve de çok liyakatli bir hale gelmiş olacaktı.

Ama Türkiye, dış politikada liyakati...

- Biden’e layık olmak üzerine kurmak yerine...

- Kendi çıkarlarına layık olmak üzerine...

Kurmayı tercih ettiği için...

Biden, “soykırım” deyiverdi.

“Bütün bunlar liyakatsiz dış politika yüzünden başımıza geldi” diye dövünenler haklıdır.

Biden’e layık liyakatli bir dış politika izlemedik.


Oysa eskiden böyle mi oluyordu?

Çok liyakatli bir dış politikamız vardı, çooooook!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN