Medya
12 Tem 2016 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:22

Ahmet Hakan Anadolu Ajansı'na çaktı: Böyle ciddiyetsizlik olur mu?

"Kimse de çıkıp devletin resmi ajansına "Resmen teyit edilmemiş bir bilgiyi ne diye süper kesin ifadelerle haberleştiriyorsunuz diye sormuyor."

Anadolu Ajansı, önceki gün, Suriye'de rejime karşı savaştığı belirtilen Tel Hamis Tugayları'na dayanarak aracı Suriye'de havaya uçurulan, terör örgütü PKK'nın yönetici kadrosundan 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünü duyurdu.

Kuzey Irak'taki Kürt medyasında hemen manşetlere taşınan haber kısa süre içinde terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG (Halk Savunma Güçleri) kaynak gösterilerek "Bahoz Erdal yaşıyor" olarak değiştirildi.

Reuters haber ajansı da "AA'nın geçtiği Bahoz Erdal haberi"ni doğrulatamadıklarını abonelerine duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlarda, "Bahoz Erdal Öldürüldü" haberinin henüz teyid edilmediğini, ancak haberin doğru olduğu bilgisinin almak için çalışmalar yürütüldüğünü açıkladılar.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da "Bahoz Muammasında Atlanan Bir Nokta Var" başlıklı yazısında yaşananlar ile ilgili ilginç bir yorum yaptı.

Böyle ciddiyetsizlik olur mu? diye soran Ahmet Hakan, "Kimse de çıkıp devletin resmi ajansına "Resmen teyit edilmemiş bir bilgiyi ne diye süper kesin ifadelerle haberleştiriyorsunuz" diye sormuyor." yazdı.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısından dikkat çeken bir bölüm:

BAHOZ MUAMMASINDA ATLANAN BİR NOKTA VAR

Cumhurbaşkanı, "henüz teyit etmedik" diyor.
Hükümet Sözcüsü, "henüz teyit etmedik" diyor.
*
Ve böyle bir ortamda...
Kimse de çıkıp devletin resmi ajansına...
Resmen teyit edilmemiş bir bilgiyi ne diye süper kesin ifadelerle haberleştiriyorsunuz diye sormuyor.
*
Bahoz öldürülmediyse...
- Bu PKK'ya moral olmayacak mı?
- Halkın güveni sarsılmayacak mı?
*
Böyle ciddiyetsizlik olur mu?

AHMET HAKAN'IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN