Politika
11 Oca 2023 12:40 Son Güncelleme: 11 Oca 2023 12:55

Ahmet Davutoğlu’nun ‘imza yetkisi’ sözleri netleşti! Detaylar ortaya çıktı…

Ahmet Davutoğlu'nun, "Altı genel başkan da aynı imza yetkisine sahip olacak, aynı karar süreçlerinde eşit olacak" sözleri ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Altı genel başkan da aynı imza yetkisine sahip olacak, aynı karar süreçlerinde eşit olacak" sözlerine işaret ederek, "muhalif bir politikacının" sözleri üzerinden Altılı Masa'nın 1 Nolu Kararnamesi'ni yazdı.

Saymaz'ın aktardığına göre Altılı Masa iktidara geldiği gün 1 No’lu Kararnameyi çıkaracak. Yol haritasına göre 6 lider Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kabineye girecek. Her partiye bakanlık verilecek. Cumhurbaşkanı yetkileri, yardımcıları ile Bakanlar Kurulu arasında pay edilecek.

Geçiş Sürecinin Yol Haritası’na göre Cumhurbaşkanının seçimleri yenileme, OHAL ilan etme, milli güvenlik politikalarını belirleme yetkileri ‘kabine mutabakatıyla’ kullanılacak. Diyanet, MİT, Genelkurmay ve Merkez Bankası başkanları ve AYM üyeleri beraberce belirlenecek.