Medya
19 Mar 2011 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

ADINI FERİHA KOYDUM İZLEYİCİYİ SALAK YERİNE Mİ KOYUYOR?

Show tv'de yayınlanan 'Adını Feriha Koydum' dizisindeki senaryo hataları izleyicinin tepkisini çekiyor!

Adını kandırmaca koydum!

Köşemizin müdavimlerinden Leyla Akçul, bu kez de Adını Feriha Koydum dizisini eleştirel bir gözle masaya yatırmış:

"Merhaba Yüksel Bey, şu an Show TV'de Adını Feriha Koydum'un tekrarını izliyordum ve yeni bölüm fragmanı gösterildi. Bizi bu kadar salak yerine koymalarına dayanamayıp size yazmaya karar verdim. Hoş, geçen gün de bir okurunuz eleştirmişti. Bu bölümde baba, oğlunun çarptığı aracın borcunu ödemek için gece taksicilik yaparken bıçaklanmış. Yeni bölüm tanıtımında ise; Feriha'nın kardeşi Mehmet jigololuğa başlıyor. Bu kadar da aptal yerine konulmaz ki izleyici?

Kaç bölüm oldu bilmiyorum, başlarına gelmeyen kalmadı. Şimdi de kardeşi jigolo oluyor. Koskoca İstanbul'da bir araba tamircisi nasıl iş bulamaz? Hiç olmazsa asgari ücretle çalışabilir. Nasıl tamircide iş bulamıyor, anlamadım. İzleyiciye acındıracaklar, akan gözyaşından reyting süzecekler ya! İstanbul'da temizliğe giden bir kadının 80 liradan az aldığını sanmıyorum. Hele ki bu gidilen ev villa ise kaç liradır bilemiyorum. Anne her gün bir evde temizlikte, kira yok, elektrik, su, yakıt vs. masrafı yok. Peki bu maddi sıkıntı niye? Bir de bu tutuculuğu çözemedim.

Yıllardır İstanbul'da yaşayan bir aile ve hele ki kızları üniversiteye gidiyor, bu kadar saat hesabı yapmalarını anlamadım. Bu dizinin senaristleri, insanları bu kadar da salak yerine koymamalı. İnsan bir şeylerden esinleniyorsa bile biraz adam akıllı dişe dokunur şeyler yazar. Kendinden bir şeyler katar. Ama inşallah dizi biter diyorum, çünkü aşırı derecede saçmaladılar, izleyiciyi fazlasıyla salak yerine koydular. Senaristinden, yapımcısına kadar.

Biterse, tek acıyacağım kamera arkasındakiler olur. Kamera önündekiler nasılsa hemen yeni diziye başlarlar. Lütfen siz de senaryo değişip senarist ve yapımcılar yola gelene, izleyiciyi adam yerinde koyana dek dizi eleştirilerini yazın, yayınlayın. Hatanın neresinden dönseler kârdır. Kaleminize, yüreğinize sağlık. Sevgiler."

Yüksel AYTUĞ / SABAH