Medya
16 Nis 2011 09:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

ACUN ILICALI HANGİ KÖŞE YAZARINA TAZMİNAT DAVASI AÇTI?

Acun Medya'nın sahibi Acun Ilıcalı, hangi köşe yazarına neden dava açtı?

Acun Medya'nın sahibi Acun Ilıcalı, Sabah yazarı Mevlüt Tezel'in Acunn.com sitesi hakkındaki iddialarına avukatı aracılığı ile cevap verdi.

İşte Acun’un Avukatı Hakan Öncel’den Mevlet Tezel’e cevap;

Müvekkilimin sahibi olduğu acunn.com internet sitesi, magazin yazarı Mevlüt Tezel tarafından haksız iftiralara maruz kalmıştır.

Acun Ilıcalı’yı karalamaktan başka hiçbir niyeti olmayan magazin yazarı Mevlüt Tezel yazısında acunn.com’un başka gazetelerdeki ve medya kuruluşlarındaki haberleri alarak yayın yaptığını ve bunun da haksızlık olduğunu iddia etmiştir.

Taktiri ilahi olsa gerek, Mevlüt Tezel’in başka sitelerden haber almakla suçladığı acunn.com’un dünkü özel haberi kendi gazetesinin ekinde manşete çıkmış Türkiye’nin magazin gündemini belirlemiştir.

Acunn.com ve birçok medya kuruluşu arasında haber ve görüntü alışverişi yapılmakta olup Acun Medya bu konuda rahatsızlığı olan hiç kimsenin haberini yayınlamamaktadır. Aksine karşılıklı haber alışverişinden memnuniyet duymaktadır.

Ne amaçla hareket ettiği anlaşılmayan Mevlüt Tezel bir an sağlıklı düşünürse Acun Medya’nın ürettiği Var Mısın Yok Musun, Yok Böyle Dans ve Yetenek Sizsiniz videolarının en büyük internet sitelerinde onlarca kez görüntülendiğini hatırlar. Ayrıca, acunn.com Süper Ligdeki 4 büyük takımın 3 dakikalık maç özetlerinin tek sahibi olduğu gibi kendisine ait olan Survivor programının içeriği ile özgün bir internet portalıdır. Tüm bu yönleriyle, acunn.com olarak başka basın kuruluşlarında haberimiz yayınlandığı için sorun çıkarmadığımız gibi aksine mutlu olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz.

Söz konusu yazı, gazetecilik kimliği altında ve gazetecilik mesleğinin etik değerleri hiçe sayılarak, sadece müvekkile saldırı amacıyla yapılmış çok çirkin, düzeysiz ve kasıtlı bir yayın niteliğindedir. Mevlüt Tezel ve onun gibi ön yargılı ve art niyetli duygularla yazı kaleme alanların, bu tür mesnetsiz yazıları yazamadıkları gün Türk medyasının daha güzel günler yaşayacağına şüphemiz yoktur.

Acun Ilıcalı’ya karşı haksız itham ve suçlamaları köşesinde yazarak sınıf atlamaya çalışan Mevlüt Tezel bu haksız suçlamalarının hesabını Türk adaleti önünde verecek olup kendisine en kısa zamanda tazminat davası açılacaktır.

Kamuoyunu saygıyla duyurulur.
Acun ILICALI
Vekili
Av.Dr.Hakan ÖNCEL

Mevlüt Tezel ne yazmıştı;

Dünkü yazımda acunn.com adresli internet sitesinde örnek verdim. Çünkü durum çok vahimdi...
Söz konusu site Sabah’tan yedi, Akşam’dan altı, Fanatik’ten altı, Milliyet’ten beş, NTVMSNBC’den üç, Hürriyet’ten üç, CNN Türk’ten iki özel haberi satırı satırına kopyalamıştı.
Üstelik bu haberleri iki-üç saatlik bir zaman diliminde saymıştım.
Eğer 24 saatlik bir zaman dilimde ciddi bir araştırma yapsam, kopyalanan haberlerin sayısı çok daha fazla çıkardı.
Peki, ne oldu?
Acun Ilıcalı, hakkımda maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Bir de kazanacağı parayı işitme engellilere bağışlayacağını açıklayarak ajitasyon yaptı.
Ah Acun ah! Keşke programlarında yıllardır insanların duygularını sömürerek elde ettiğin reyting ve reklam gelirlerinin yüzde kaçını bu yardıma muhtaç insanlara verdiğini açıklasan... Sen de biliyorsun ki, o sömürdüğün insan dramları olmasa programların çok izlenmez ve bu kadar çok para kazanamazdın.
Haydi şöyle bir iddiaya girelim seninle: Davayı kaybedersen, isteyeceğin tazminatın 100 katını bu insanlara bağışlamaya hazır mısın?

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.