Medya
08 Ara 2014 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:58

Abdurrahman Dilipak'tan, cemaatlere ağır hakaret! Kalabalık ağaç kurtları!

Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısında AKP'nin Cemaatlere karşı başlattığı cadı avının haklı olduğunu ima etti ve ''İktidar, gücünü, tarikat ve cemaatlere karşı kahredici şekilde kullanabilir!'' dedi.

İŞTE ABDURRAHMAN DİLİPAK'IN YAZISINDA ÖNE ÇIKAN KISIMLAR;

- Bir kısım cemaat dediğimiz yapıların “The Cemaat”ten boşalan yeri kapmaya çalıştığı bilinen bir gerçek... Hemen şunu söyleyelim, devlet; bireylerin ve cemaat denilen toplulukların başına bela olabileceği gibi, cemaat de birey ve toplumun, devletin başına bela olabilir..

- Derin devletin kadrosunda şeyhlerin ve fahişelerin de olduğunu yazıp duruyorum... İşadamı da var gazetecisi de, sanatçısı da, politikacısı, bilim adamı da.. Olmayan yok ki! Bu dün böyleydi, bu gün de böyle.. Derin devletin truva atı olmasa bile, tarikat-cemaat yapısını siyasi rant kapısına çevirenler de yok değil..

- Yarın milletvekili seçimleri var, tarikat ve cemaat dediğiniz yapılar, her partiden kontenjan almak için her yolu deneyecekler...

- Tarikat ya da cemaat dediğiniz yapı, istihbarat örgütlerinin kontrolündeyse, mafyavari ilişkilerin içine girmişse, bir takım çetelerin kontrolünde ise, tarikat ve cemaat diye ilgisiz, sessiz kalamazsınız..

- Evet Paralel yapı ya da onun izinden giden, gitmekte olan, gidecek olan herkes için iktidarın çıkarttığı yasa bir karşı garanti oluşturacaktır.. O kontr garanti olmadan da iktidarlar, gücünü rakiblerine karşı kahredici biçimde kullanabilirler.

- İktidar “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle” kabilinden kendi içinde, çevresinde, bazı bakanlık ve devlet kurumlarında inisiyatif mücadelesi veren ve kendine yer edinen gruplara karşı böyle bir aba altından sopa girişiminde bulunmak haklı ve gerekli, yerinde bir çıkıştı..

- Devlet; “Cemaat” maskeli, truva atlarının arkasına saklanmış derin çetelerin maceralarına kurban edilemez. Cemaat kendi meşru zemininde cemaattir. Eğer çıkar çevreleri ve yabancı örgütlerin paralel din ve paralel devlet operasyonlarının aracı haline geliyorsa, ona karşı hareket etmek de gereklidir..

- Bu konu iktidar kadar, devletin diğer kurumları ve toplumun hassasiyet göstermesi gereken bir konudur..

- Bu çeteleşmenin varlığını bilelim. Unutmayalım paralelin de paraleli var.. Paraleli örnek alan yapılara dikkat. Bunlar AK Parti içinde ve çevresinde de varlar ve partide inisiyatif sahibi olmak için vargüçleri ile çalışıyorlar.. “The cemaat”i gözünüze çok yaklaştırırsanız, arkasındaki kalabalık ağaç kurtlarını göremezsiniz.