Medya
10 Eyl 2021 08:39 Son Güncelleme: 10 Eyl 2021 08:44

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu Mansur Yavaş taktiğini uyguladı

Hürriyet gazetesi köşe yazarıAbdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Hedefim İstanbul, ötesi yok" açıklamasını değerlendirdiği yazısında İmamoğlu'nun, "Mansur Yavaş taktiğiyle kendini ateş hattının dışına attı" yorumunda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, çok merak edilen cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya, “Hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmak, daha ötesi yok...” yanıtını vermiş arkasından: “İstanbul’u alan Türkiye’yi de alır tezine damga basmış olacağım.” demişti. 

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Abdulkadir Selvi, bu açıklamayı köşesinde değerlendirerek "Bu sözleri cumhurbaşkanı adaylığı defterini kapattığı anlamına gelmiyor. Konuşmasının hiçbir yerinde 'Aday değilim' demiyor. Ama daha fazla yıpranmamak için İstanbul’a odaklandığı mesajını veriyor." diye yazdı. 

İşte Selvi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm:

İmamoğlu’nun bu sözleri cumhurbaşkanı adayı olmadığı yönünde yorumlandı. İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda geçmiş açıklamalarından bir tık ileri bir açıklama yaptı. Ama bu sözleri cumhurbaşkanı adaylığı defterini kapattığı anlamına gelmiyor. Konuşmasının hiçbir yerinde “Aday değilim” demiyor. Ama daha fazla yıpranmamak için İstanbul’a odaklandığı mesajını veriyor.

Ekrem İmamoğlu, usta bir manevra ile kendisini cumhurbaşkanlığı tartışmalarının dışına çekiyor. Cumhurbaşkanlığı savaşında zarar göreceğini fark ettiği anda kendini ateş hattının dışına atıyor. Bu taktiği Mansur Yavaş uygulamış, başarılı olmuştu. 15 gündür Mansur Yavaş ismini tartışan var mı? Ancak bazen iki adım ileri atlamak için bir adım geri atabilirsiniz. Böylece hem isminizin yıpratılmasının önüne geçmiş olursunuz hem de potansiyelinizi korursunuz.