Medya
16 Şub 2021 11:07 Son Güncelleme: 16 Şub 2021 11:14

Abdulkadir Selvi Bakan Ziya Selçuk'a sordu: Okullar bölgesel olarak açılacak mı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Milli Eğitim Bakanı ile gittiği Ağrı'nın Gödekli köyünde yeni öğretim yılını konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan süren eğitimle ilgili olarak Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu. 

Bu konuda yarın (17 Şubat 2021) düzenlenecek kabine toplantısına işaret eden Selçuk, "Salgın sürecinde yüz yüze eğitimle ilgili kararlar alınırken ülke ölçeğinde değil, yerel ölçekte adımların atıldığı ve okulların açıldığı uygulamaların Avrupa’da, Amerika’da ve dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla sürdürüldüğünü görüyoruz" dedi. Selçuk, şöyle devam etti:

"Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın önceki hafta kabine toplantısının ardından ifade ettiği gibi, salgının seyrine bağlı olarak her ilin kendi koşulları doğrultusunda yüz yüze eğitimle ilgili kararı nasıl alabileceği konusunu bu haftaki kabine toplantısında yeniden değerlendirileceğiz. Yine, Bilim Kurulu’nun ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaya koyduğu verilerle bizim eğitime ilişkin ortaya koyduğumuz verilerin mukayeseli olarak ele alınması söz konusu olacak. Buna göre karar verilecek."

Her bölgenin, hatta her şehrin verisi farklı. Peki verileri iyi gelen bölgelerde okullar açılabilecek mi? Ziya Selçuk bu soruyu ise , “Nasıl ki sayın valilerimiz meteorolojik koşullarda ve diğer salgın durumlarında kendi şehirleri için tatil ilan edebiliyorlarsa, virüsle bağlantılı olarak da bu ilde okullarda yüz yüze veya uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceği konusunda karar alma imkânları var. Uluslararası normlara göre tamamen açılması gereken şehirler de var, verilere bağlı olarak belli ölçüde ve kriterlerde yüz yüze eğitime başlayabilecek şehirler de var. Dünyanın birçok ülkesinde başarıyla uygulanan bu normlara göre, valilerimiz bölgesel olarak okulu açıp kapatabilir” diyerek cevaplandırdı.

Selçuk, Türkiye'de ocak ayında başlayan aşılama sürecine de değindi. Selvi'nin "Siz aşı oldunuz mu?" şeklindeki sorusuna Selçuk, şu yanıtı verdi:

"Ben henüz aşı olmadım çünkü aşımı öğretmenlerimizle beraber olmak istiyorum."