Medya
17 Ağu 2010 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

‘KURTLAR VADiSi FiLiSTiN' BiR SANAT FiLMi Mi?

İş ‘sinemada ideolojik' rekabet varsa, ‘Kurtlar Vadisi' bunu yerine getiriyor.. Ama sanat filmi mi, orası tartışılır!

Filmde oynayan Nur Aysan böyle bir görüş bildirmiş. Hollywood’un ‘Amerikan emperyal senaryoları’na karşı rahatsız edici filmler silsilesinin devamı olarak görüyorum ben. ‘Kurtlar Vadisi’ serisi ideolojik anlamda Amerika’yı rahatsız etti. Çünkü bölge halkı bu filmlerden etkilendi. Şimdi gelecek film de İsrail’i rahatsız edeceğe benziyor. Eee, iş ‘sinemada ideolojik’ rekabet varsa ve bunun da kurallarının ne olduğu biliniyorsa, ‘Kurtlar Vadisi’ bunu yerine  getiriyor.
Gelelim sanat işine. Orada biraz duralım. Benim hoşlandığım tarz filmlerden değil. Yani gişe ve ajitasyon propagandaya servis olarak görüyorum. Ama gerçekleri de inkar etmemek lazım. Tespiti yapmak gerek. ‘Kurtlar Vadisi’ rahatsız ediyor.

KÜÇÜK SIRLAR’ ÜZERİNE
Gençlik dizisine yapılan eleştirileri biraz abartılı buldum. Gerçekten anlamsız. Oturup seyrettim. Okul dizisi değil. Yani ben izlerken böyle işte İstinye Park’ta bol bol örnekleri bulunan genç kızlardan bir demet gördüm. Yok, “Anadolu’daki ne yapar?” diyorlar. Yahu Anadolu’daki magazin programlarını da seyrediyor. Tümden bakacaksak her dizinin, her programın bir ‘ahlak’ kodu yerle bir olmaya hazırdır. “Yok efendim dizimiz eğitici olsun gençlere iyi örnek olsun” diye bakmanın anlamı yok. Haa, ben bu dizideki karakterlerin anlamsız, yersiz, üstünde bile durulmaması gerektiği, dizinin sıradan bir pembe dizi olduğu görüşündeyim. Ama öyle ‘ahlak popülizmi’ yapmanın da bir alemi yok.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET