Medya
02 Kas 2023 11:35 Son Güncelleme: 02 Kas 2023 11:49

30 yıl çalıştığı Milliyet, Tolga Şardan’ı ‘görmedi’! ‘İç sayfalarda bile yok…’

Milliyet gazetesi, bünyesinde 30 yıl çalışan gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklandığına dair haberi internet sitesinde ve basılı versiyonunda görmedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, gazeteci Tolga Şardan hakkında "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı nedeniyle resen soruşturma başlatıldı. Tolga Şardan, "Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma" suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Tolga Şardan’ın tutukluluğuna basın meslek örgütleri sert tepki gösterdi, birçok siyasetçiden tutuklanmayı eleştiren mesajlar geldi.

MİLLİYET ‘GÖRMEDİ’

Tolga Şardan’ın meslek yaşamının 30 yılını geçirdiği Milliyet gazetesinin hem basılı versiyonunda hem de internet sitesinde bu tutuklama haberi hiç girilmedi.

34 yıldır gazetecilik yapan Şardan, Milliyet gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yapmıştı. İsmi Milliyet’le özdeşleşen Şardan’ın tutuklanmasının, eski gazetesinde haber olmaması tepkiyle karşılandı.

Tolga Şardan 2018 yılında Milliyet gazetesinden ayrılmıştı. Şardan, bir süre sonra T24 sitesinde yazmaya başlamıştı.

“30 YIL EMEK VERDİ, ONLARCA ÖDÜL KAZANDIRDI”

Yaşananlar medya dünyasında ses getirirken Gazeteci Z. Kıvanç El, 30 yıl boyunca görev yaptığı ve ödüller kazandırdığı Milliyet’in Tolga Şardan’a yer vermemesini sert dille eleştirdi.

“Milliyet'in marka olmasında katkısı olan isimlerden biri de Tolga Şardan'dır” diye yazan Kıvanç El, şöyle devam etti:

“30 yıl emek verdi Milliyet'e... onlarca ödül kazandırdı yüzlerce manşete imza attı.. Ama o Milliyet Tolga Şardan'ın tutuklanmasını haber görmeyip1.sayfaya koymadı. İç sayfalarda bile yok...”

İşte o paylaşım…

“BU, BİZZAT MESLEKTAŞLARIMIZIN GÖLGESİNDEN KORKMASI…”

22 yılın ardından Milliyet’e veda eden T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu de gazeteye tepki gösterdi.

Kıvanç El’in paylaşımını alıntılayan Gökçer Tahincioğlu, “Bu gazeteye başta Tolga Şardan hayatımızı verdik. Yollarımızı ayırdık, buna rağmen arkasından konuşmaya içimiz el vermedi. Tolga Şardan'ın tutuklanmasına dair satır yok. Bu iktidarın emri falan da değil. Bizzat "meslektaşlarımızın" gölgesinden korkması bu. Gölgesinden korkanlar da bu mesleği yapmazsa iyi olur...” ifadelerini kullandı.