Medya
19 Ara 2010 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

2010 ALTIN YUMURTA ÖDÜLÜ'NÜ ALACAK 8 ÜNLÜ BELLİ OLDU! İŞTE O İSİMLER!

Star Gazetesi'nin aykırı yazarı Esra Elönü, 2010 Altın Yumurta Ödülü'nü alacak 8 ünlü ismi açıkladı..

2010 Altın Yumurta Ödülü’nü alacak 8 ünlü belli oldu

Yılın siyasetçisi: Kemal Kılıçdaroğlu

Kendileri yıl içinde mor etrosunun böğründen fışkıran arabesk siyasetçiliğiyle, sadece kaset kapağı sattırabilecek seyyar vaatleriyle, CHP otobüsünde, halktan eksik para almış muavin gibi yumruğunu torpidoya doğru sıkıp suyundan liderlik üretmesiyle ve altı okun ucunu Canan Arıtman’nın fırçasıyla bileyip türbanı kadın kravatı sanarak bir sıkıp bir genişletmesiyle kutsal dirayetsizliğini göstermiştir.

Devirdiği çamlar solcuların Noel Ağacı oldu!

Döktüğü dil çiklet falıyla yaşayan romantik cumhuriyetçi teyzelerin akrostişi oldu. Ha bu arada neden horoz dövüşünü sevdiğinizi anladık; yumurta tehlikesi olmadığı için tabii... Ee, bu kadar cefayı çekenin ödülü de ya cumhuriyet hatrına yumurtadan kesilmiş tavuktur ya da gündeme çift sarısıyla oturan yumurtadır. Mübarek olsun! 

Yılın yazarı: Özdemir İnce

Bak şimdi bak şu ağaca bak üstat meyve veriyor lakin diyor ki meyvemi yıkamadan yeme! Bak şimdi şu çamura bak üstat! Benden yaratıldın diyor ama başkasına çamur sıçratma! Sen kalemini yıkamadan çamurun kıvamını tutturan ender yazarlardan birisin! Kıymetini bil, herkese kuluçka yazarı olmak nasip olmaz ki millet Müslümanlar adına ne yumurtlayacağını ezberledi. Bence kaleminin çiftliğini değiştir.

Yılın televizyoncusu: Ruhat Mengi

Bulgaristan’ın kahin Vanga ninesi varsa bizim de Ruhat Mengimiz var! Kendileri şeriatlı panik atak hastalığına sıkı sıkı tutulmuş milleti “Ahali, ahali şeriat geliyor” diyerek bir yıllık güldürmüştür. İlahi Mengi neydi o halin! Göğe bakıp yağmurun yağacağını sezerek yeni astığı çamaşırları toplama telaşına düşen bir porsiyon Hayriye Hanım modundaydın. Şeriat kehaneti yumurtladığın için bu ödülü sana veriyorum, özellikle altın olanını seçtim ki altın gününde sükse yaparsın hadi bakalım!

Yılın bürokratı: İlker Başbuğ

Hoh hoh ho! Size altın postal ödülü verip yanında fişlenmiş tavuk mu hediye etmeli, bilmiyorum. Fişlenmiş tavuk gözaltındayken bile yumurtlar işinize yarar yani. O gösterdiğiniz parmağınızın ucuna vicdanımın ucuyla bu ödülü veriyorum. Kağıt parçası diye omuzlarınızı kabartarak ahkam kestiğiniz heybetli balyoz çıkışınız üç yumurta parası etmez lakin bu millet kaç kuruşa fişlenir hesabıyla görevinizi tamamladığınız için bu ödül size, aman soğutmayın!

Yılın ressamı: Bedri Baykam

Kendileri cumhuriyetin tonlama hatasıdır. Bir tablo renkten renge girince sanat oluyorsa renkten ringe atlayan bu savaşçı da sanatçı oluyor önermesini doğrulayarak fırçasıyla yumurta tozu attıracağı bilincimle def çalarak ödülümü kendisine takdim ediyorum. Hayrını görsün diyeceğim ama at gözlüğünün üzerine afiyetle hayır görmüş bir kimse hatırlamıyorum.

Yılın müzisyeni: Fazıl Say

Bu ödülü hak etmek için ağzınla tuş tutmana gerek yok! Bu ödülü hak edecek ne yaptım tanrım sözü altına Orhan Baba’nın yavşak olmayan müziğini döşediğinde kendi gerçeğini besteleyen adam modunda gezebilirsin.

Yılın filmi: Dersimiz Atatürk!

Hımm, Kemalistlerin dayattığı film şeridi! Yüceltmenin vıcık soğukluğu arasında mısır patlağı yesem ayıp mı olur, yargılanır mıyım diye sormaktan kendimi alamadığım ağlak karma!

Yılın sivil toplum kuruluşu: Kolektif yumurtlayan öğrenciler!

Bravo bravo! Sizin aradığınız hak değil, elde ettiğiniz hakkı altlarda kaşınan alerjik örgütünüze satmaktı. Yumurta atarken adam seçen kaç tane özgürlük voltranı gördünüz? Sazan yumurtasını Süheyl Batum’a isabet ettirmeyen kaç tane seçici örgüt vardır acaba sizin gibi. Ergenlik heyecanı hakikati görmeye yetmiyor galiba! Türbanlı öğrencileri üniversite kapısından geri çevirmeye çalışan kaç tane yumurta taburundan nağme dizen sahte jönler var acaba? Madem bu yumurta fikri sizden çıktı, buyurun ödülü de sizindir. Kimse aptal değil, bazı zihniyetler öldü kabul edin siz helvasını yiyin, biz de yumurtasını. Ne dersiniz?