Gündem
26 Ağu 2010 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

17 YIL SONRA İNGİLTERE'DE! ASİL NADİR'İN DÖNÜŞÜ NASIL YANKI BULDU?

İşadamı Asil Nadir 17 yıl sonra yargılanmak için İngiltere'ye dönüyor.İngiliz gazeteleri dönüşü nasıl duyurdu?

İngiltere’de 1980 yıllarında en başarılı işadamlarından biri olarak görülen ancak, Polly Peck şirketinin batması ardından 1993 yılında KKTC’ye kaçan işadamı Asil Nadir’in, İngiltere’ye yargılanmak üzere dönüşü, bu ülkede büyük yankı buldu.

Asil Nadir’in dönüşünü manşetinden duyururken "Firarinin 17 yıllık kaçışı sona eriyor" diyen The Times’e konuşan Nadir de, "çok mutluyum" derken hakkındaki davanın adil bir şekilde sonuçlanmasını umduğunu, masum olduğu inancını kendisine güç verdiğini söyledi.
The Times gazetesi, Nadir’in, şirketi Polly Peck’in batışıyla ilgili olarak milyonlarca sterlinlik yolsuzluk suçlamasıyla yargıç önüne çıkmak üzere gönüllü olarak Londra’ya döneceğini belirtirken Nadir’in, Londra’nın pahalı semtlerinden Mayfair’de aylığı 20 bin sterlinlik bir evde kalacağını ve kefalet koşulları gereği, 3 Eylül’de mahkeme önüne çıkacağını kaydetti.

Asil Nadir’e yeni verilen İngiliz pasaportuna da el konulacağı kaydedilen haberde Nadir’in Türk vatandaşlığının bulunduğunu belirterek davanın Ankara’nın tarafından yakından izleneceğini de yazdı.

Bu arada, İngiltere’ye dönüşünden önce The Times ile konuşan 69 yaşındaki Asil Nadir de, İngiltere’ye tutuklanma tehdidi olmadan dönebilmek ve kendini savunabilmek için yıllarca mücadele verdiğini belirterek "Çok mutluyum" dedi.

Davanın "adil" bir biçimde sona ermesi umudunu da dile getiren Nadir, "30 yılı aşkın bir süre şöhreti lekelenmeyen bir İngiliz vatandaşıyım ve adil yargılanma hakkım var" şeklinde konuştu. Nadir, masum olduğuna inancının kendisine güç verdiğini de ifade etti

ETİKETLER
#asil nadir