Medya
31 Tem 2015 10:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Yeni Şafak’ın ‘kaptan’ından ses getirecek talep: Aydın Doğan hakkında terörü teşvikten soruşturma açılsın!

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Doğan Medya Grubu ve sahibi Aydın Doğan hakkında ‘terörü teşvik, terörü pazarlama suçlamasıyla soruşturma açılması’nı istedi.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ‘Geriye en çirkin, en kirli senaryo kaldı’ başlıklı bugünkü yazısında, “Bir medya grubu düşünün. Bütün yatırımını etnik milliyetçilik üzerine yapıyor. HDP’yi aylarca pazarlıyor, lideri Selahattin Demirtaş’ı bir efsaneye dönüştürmeye çalışıyor. İstediği de oluyor. Pazarladığı nefret üzerinden kitlesel dalgalanmaya yol açıyor ve seçim sonuçlarını etkiliyor. Ama yatırım yaptığı, ihtiraslarını provoke ettiği o çevre bir anda gücü silaha dönüştürmeyi tercih ediyor” dedi.

Karagül, ‘bu grubun kahramanlaştırdığı lider Türkiye’yi silahla tehdit ederken o medya grubu hala onu pazarlamaya devam ediyor, bu arada terörü masumlaştırmaya dönük gerekçeler üretmeye başladığını’ savundu.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni, bu satırların ardından ‘kişisel kanaati’ni şöyle ifade etti: “Kişisel kanaatim, bu grup ve patronu hakkında terörü teşvik, terörü pazarlama suçlamasıyla soruşturma açılması yönünde. Bu kanaat bir husumetten kaynaklanmıyor. Sadece yapılanları tespit ve tanımlama çabası içine giren herkes aynı resmi görecektir.”

Karagül ‘gerekçeli kanaat’ini ise şöyle kaleme aldı: “Türkiye üç cephede birden mücadeleye girerken bu medya grubunun Türkiye’ye savaş açanlarla, sokakları teröre boğanlarla beraber görünmesini hiç kimse hazmedemez. Hiçbir ülke böyle bir pozisyon alışa izin veremez.”