Medya
22 Eyl 2014 10:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

IŞİD rehineleri serbest bıraktı, haber kanalları sınıfta kaldı!

IŞİD'in Türk rehineleri bırakmasını haberci gözüyle yorumlayan Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, haber kanallarının bu konuda sınıfta kaldığını söyledi.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü yazısında, terörö örgütü IŞİD'in elinde bulunan ve cumartesi sabası sertbest bırakılan rehinelerle ilgili, bazı haber kanallarının 'uykuda yakalandığını' belirtti.

Eyüboğlu yazısında, "Gezi olaylarının ilk günlerinde orada olan biteni vermek yerine belgesel yayınladıkları için haber kanallarıyla “Penguen kanalları” diye dalga geçen Halk TV’nin o saatlerde müzik eşliğinde “Foto Galeri” yayınlaması ilginçti" yorumunda bulunarak Halk TV'ye yüklendi.  

İşte Ali Eyüboğlu'nun o yazısı... 

IŞİD, 101 gündür rehin tuttuğu Türkiye’nin Musul Konsolosluğu görevlilerini cumartesi sabaha karşı serbest bıraktı.
Çoğu haber kanalı bu gelişmeye uykuda yakalandı.
Sadece TRT Haber, TRT Türk, NTV, Habertürk ve STV, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91 yıllık tarihinde ilk kez yaşanan bu olayı anında canlı yayınlarla duyurdu.
Diğerleri hazırlıksız yakalandığı için sadece, “Son Dakika... Rehineler serbest” alt yazısıyla duyurabildi olayı.
Gezi olaylarının ilk günlerinde orada olan biteni vermek yerine belgesel yayınladıkları için haber kanallarıyla “Penguen kanalları” diye dalga geçen Halk TV’nin o saatlerde müzik eşliğinde “Foto Galeri” yayınlaması ilginçti.
Bir kez daha ortaya çıktı ki, bizim “haber kanalı” sanıp, habercilik beklediğimiz televizyonların çoğu, memur zihniyetiyle 9  5 mesaisi yapan insanlarla dolu.
“Haber kanalı” iddiasındaki televizyonların çoğu, IŞİD gibi yaptıkları kan donduran katliamlarda dünyaya korku salan bir terör grubunun elindeki Türk rehinelerin 101 gün sonra tırnakları bile kanamadan özgür kalmasını canlı yayınlarla duyuracak reflekse sahip değilse geçmiş olsun.
TV haberciliğinde sınıfta kalan bu kanallar, sabah  akşam stüdyolarında konuk ettikleri fikri sabit insanlarla gündemi tartıştırarak habercilik yaptıklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar.
Bu saatten sonra “Haber kanalı” değil, “Stüdyo televizyonu”dur artık onlar.