Medya
24 Mayıs 2016 14:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:33

Hürriyet yazarından AK Parti'ye yeni isim önerisi: RTEP

Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü yazısında AKP'ye yeni isim önerisinde bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü yazısında AKP'nin hafta sonu gerçekleşen 2. Olağanüstü Kongresi'nden yola çıkarak partiye yeni isim önerisinde bulundu.

Yazısında, "Öyle görünüyor ki AKP bir “tek adam partisi” olarak, oraya doğru yokuş aşağı, frenleri patlamış bir şekilde gidiyor" diyen Yılmaz, partinin Recep Tayyip Erdoğan'a ait şahsi bir mülk haline dönüştüğünü vurguladı ve AKP'nin yeni adının "Recep Tayyip Erdoğan Partisi (RTEP) olmasını önerdi.

İşte, Yılmaz'ın o yazısı...

Öyle görünüyor ki AKP bir ‘tek adam partisi’ olarak, oraya doğru yokuş aşağı, frenleri patlamış bir şekilde gidiyor. Toplumumuzun, bir sultana kul olma geleneğinden beslenen karizmatik ve otoriter lidere tapınma eğilimi, bu kez Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında vücut bulup AKP’yi teslim alıyor.

Bozdağ’ın konuşmasındaki şu sözler, basit bir ‘yağcılık’ olarak görülmemeli: “AK Parti, Tayyip’in partisidir ve var oldukça da Tayyip’in partisi olacaktır.”

Bu parti, artık her şeyiyle Recep Tayyip Erdoğan’ın mülkü haline dönüşmüş bulunuyor ve onun kafasındaki tek adam rejiminin aygıtı olma görevini üstlenmeye de hazır.

Sakıt Başbakan Ahmet Davutoğlu, “davaya zarar vermemek için, bu değişimi sessizce kabullendiğini” söylüyor. Bu konuyu iyi düşünmedi gibi geliyor bana: Ortada bir ‘dava’ partisi varmış gibi görünmüyor.

Gördüğümüz daha çok Recep Tayyip Erdoğan’a ait bir şahsi mülk! Eğer bu aygıttan ille de ‘parti’ diye söz etmemizi istiyorsanız önerim herkesin şunu kullanmasıdır: Recep Tayyip Erdoğan Partisi!

Yazının tamamı için tıklayın...