Medya
03 Ağu 2015 17:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Hürriyet Okur Temsilcisi Ayşe Arman'ın olay röportajını eksik buldu!

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, bugünkü köşesine, Ayşe Arman'ın geçtiğimiz hafta Yemeksepeti.com kurucularından Nevzat Aydın ile yaptığı röportajı taşıdı.

Yemeksepeti.com kurucularından Nevzat Aydın'ın 27 milyon doları 114 çalışana paylaştırdığını açıklamasının ardından olay yaratan röportajın 'çelişkili' yönlerini okurla paylaşam Bildirici "Ayşe Arman'ın geçen Pazar yayımlanan söyleşisindeki bilgiler, Sefer Levent'in 7 Mayıs'ta yazdıklarıyla çelişiyordu" dedi.

Aydın'ın çalıştığı PR şirketiyle görüşen Bildirici, söyleşide eksiklikler olduğunu belirterek "anlatılan öykü sorgulanmamış, boşlukları dolduracak sorular sorulmamıştı" ifadesini kullandı.

Bildirici, Arman'ın röportajındaki ayrıntıların Hürriyet ekonomi servisi tarafından haberleştirildiğini ve söyleşideki yanlış ve eksiklerin habere aynen taşındığını da şöyle anlattı:

"...Dahası, ertesi gün 'Ekonomi Servisi', çalışanlara 27 milyon lira dağıtılmasını önemli görerek, Ayşe Arman'ın söyleşisini "patron isterse" başlığıyla haber yaptı.
Ancak aynı eksiklikler tekrarlanarak, hem de Sefer Levent'in 7 Mayıs tarihli yazısındaki bilgiler atlanarak...
Bu haberin ilk cümlesinde "... 589 milyon dolara sattı ve daha sonra bu paranın 27 milyon dolarını çalışanlarına dağıttı" deniliyor.
Halbuki yukarıda da anlattım, Aydın şirketin tek sahibi değildi ve 589 milyonun tamamını o almadı.
Satış bedelinin tamamını o almış ve 27 milyonunu dağıtmış gibi yazmak yanlış.
Biz gazeteciyiz, işimiz okurlara doğru bilgi vermek. "Cumhuriyet tarihinin en büyük girişimcilik hikâyelerinden biri"ni yarattığını söyleyen bir işadamının öyküsü aktarılırken okurun her noktada doğru bilgilendirilmesi gerekirdi."