Medya
23 Nis 2018 10:08 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:10

Cem Küçük tek tek isim verdi; 28 Şubat gazetecilerine operasyon geliyor: Fatih Altaylı, Uğur Dündar, Ali Kırca...

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük bugünkü yazısında 28 Şubat'ın medya ayağı davalarının açılacağını ve bu davalarda yargılanacak olan gazetecilerin isimlerini tek tek yazdı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır, önceki gün konuyla ilgili haberinde “28 Şubat sürecine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada geçen hafta, eski Genelkurmay Başkanı emekli İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı emekli Çevik Bir ile dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün de aralarında bulunduğu 21 sanığa müebbet hapis cezası verildi. Bu cezadan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kritik bir adım attı. Başsavcı Yüksel Kocaman’ın talimatıyla, daha önce FETÖ üyesi savcılar tarafından uzun süre sürüncemede bırakılan 28 Şubat’ın sivil ayağına ilişkin soruşturma dosyası raftan indirildi. Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli bir savcı, soruşturma dosyasını yeniden açtı.” demiş ve savcılığın, dönemin medya, yargı, sendika ve meslek kuruluşu temsilcilerini kapsayan geniş bir inceleme başlattığını belirtmişti.

Çakır’ın haberini köşesine taşıyan Küçük, olayın ‘kelimesi kelimesine doğru’ olduğunu söylerken, operasyon yapılacak kişilerden bazılarının isimlerini de verdi.

“28 Şubat darbesine destek vererek iştirak ettiği için hakkında operasyon yapılacak gazeteciler ise Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı, Sedat Ergin, Mehmet Y. Yılmaz, Zafer Mutlu, Fatih Çekirge vb. isimlerle 28 Şubat’ın televizyon ayağındaki Uğur Dündar, Ali Kırca gibi isimlerdir.” diyen Küçük, “Bu kişiler 28 Şubat davası kapsamında yargılanacaktır, fakat soruşturmanın kapsamında başka gazeteciler ve televizyoncular da vardır.” ifadelerini kullandı.

Küçük yazısının son bölümünde de ,”28 Şubat darbesine destek vermiş tüm gazetecilerin isimleri tek tek biliniyor ve hepsine gelecek operasyon çok yakındır.” diye yazdı.

“AN MESELESİ” DEDİ

“28 Şubat’ın sivil ayağı” adı altında yapılacağı öne sürülen operasyon, bugün Yeni Şafak’ta da yazıldı. Gazetenin köşe yazarlarından Bülent Orakoğlu, “28 Şubat’ta sivil ayaklar konusunda terör savcılarının elinde her türlü belge ve bilgiler zaten hazır. Ancak duruşmalarda ortaya çıkan bazı konuların ve ihbarlar ile ilgili araştırmaların kısa zamanda bitirilmesi ve sonrasında sivil ayaklara yönelik operasyonlar an meselesi diyebiliriz.” dedi.